Iværksætternes online magasin og blog
dyreste_madvarer_i_verden
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Share on print

Nogle af de dyreste madvarer i verden i hver deres kategori

Vi danskere elsker at gå tilbudsamok. Vi elsker billige madvarer.

For sjovs skyld kunne det være interessant at finde ud af, hvilke madvarer der er de dyreste i verden.

Her får du nogle af de dyreste, som man som menig man kan købe.

(Læs også: De ti største danske virksomheder målt efter omsætning)

Det dyreste brød: Gold Leaf Bread

The_Gold_Leaf_Bread

Pris: ca. 750 kr. pr. styk.

Det dyreste brød i verden stammer fra Spanien, nærmere betegnet i Algatocín i Malaga-provinsen. Brødet bliver lavet af bageriet Pan Piña. Det, der gør brødet så specielt, er, at bageren bruget 250 mg spiselig guld i hvert brød.

Du skal helt ned og besøge bageriet for at købe brødet.

Det dyreste smør: Échiré

echire_butter_basket_1024x1024

Pris: ca. 81 kr. pr. 250 gr.

Håndlavet på traditionel metode i et mejeri tæt på Poitiers i Frankrig. Smagen skulle ændre sig for hver sæson, da sæsonerne bestemmer, hvordan græsset smager, der bliver spist af køerne, der bliver malket for at lave smørret.

Det dyreste oksekød: Wagyu kød

wagyu_kød

Pris: ca. 2.500 kr. pr. kg.

Der har været mange myter om, hvordan de japanske køer bliver behandlet. Alt fra at de får massage hver dag til at de også drikker øl. Men disse myter passer ikke.

Grunden til at det japanske kød er så dyrt er en blanding af deres foder og alderen på det tidspunkt de bliver slagtet.

De bliver købt, når de er omkring 10 måneder gamle. Bliver fedet op med en mix af højkvalitets fibre, ris, hvede og hø. De spiser op mod 50 tons indtil de er 2 år gamle og bliver derefter slagtet.

De fleste kender wagyu, der på japansk betyder “japansk ko”, som Kobe-kød. Kobe-kød er blot en mange typer wagyu kød, der er forskelligt fra område til område.

Det dyreste svinekød: Jamón Ibérico

jamon_iberico

Pris: Op til ca. 30.500 kr. for et enkelt bagben

I Cortegana, Andalusien i Spanien er der svineavlere, der sælger utroligt dyrt skinke.

Arten, der avles, er af Iberisk sortfodsgris. I løbet af deres livstid spiser grisene mest agern, der giver deres kød et specielt smag, og lever frit på græsarealer indtil de bliver slagtet. 

Det dyreste salt: Jukyeom

Collage-1-6-1024x601

Pris: Lidt over 600 kr. for 240 gr.

Det dyreste salt stammer fra Korea og bliver lokalt kaldt for Jukyeom. I udlandet kalder man det blot for “bamboo salt” eller bambus salt.

Det bliver lavet af havsalt, hvor krystallerne separeres fra havvandet. Derefter begynder en proces, hvor krystallerne puttes ind idet indvendige del af et bambusskud, seglet med ler og bliver tørret i temperaturer på omkring 800 grader.

Den proces bliver gentaget hele 9 gange, hvorefter de bliver smeltet i endnu højere temperaturer. Derefter bliver de smeltede krystaller hældt i beholder, hvor man så venter på at de krystalliserer sig igen.

Også har du verdens dyreste salt. Og den dyreste af dem hedder Amethyst Bamboo 9x.

Det dyreste krydderi: Safran

dyreste_madvarer_i_verden

Pris: 100 kr. pr. gram

Det dyreste salt kan virke dyrt, men det er ingenting i forhold til det dyreste krydderi i verden: Safran.
Priserne kan variere afhængigt af markedet og kvaliteten, men når det er dyrest og lavet af bedste kvalitet, så kan krydderiet sagtens koste 100 kr. for hvert gram.
Man får krydderiet af blomsten safrankrokus og man skal plukke 15.000-16.000 af disse for at få 1 kg. af safrankrydderiet. Det svarer til alt mellem 370-470 timers arbejde!
Til sammenligning ville 240 gr. koste 24.000 kr. mod Amethyst Bamboo 9x’s sølle 600 kr.

Har du smagt en eller flere af dem?

Hvordan smagte det? Hvad kostede det?

Eller har du dine egne bud på nogle af de dyreste madvarer i verden?

Skriv om det under kommentarerne nederst på siden.

Facebook kommentarer

Flere artikler

Startup Magazine