morningscore

Morningscore – Er det komplette SEO-værktøj godt nok?

Morningscore er et danskudviklet SEO-værktøj. Der findes efterhånden mange af slagsen, der tilbyder lignende værktøjer, rettet mod dem, der selv vil arbejde for at få opnå synlighed på søgemaskinerne og folk, der sælger SEO-ydelser. Og alle har hver deres egen favorit på feltet.

Men der er dog noget anderledes ved Morningscore: De bruger gamification. Og hvad er det, tænker du. Det er en metode, der bliver brugt til at gøre noget til et spil eller i hvert fald følelsen af at man spiller noget.

For med Morningscore er du på rummission. I starten er der Onboarding-missioner, men du kommer hurtigt op i ranking derefter, hvor levels er alt fra Månebase til Økosystem og den højeste level er level 10, Imperium (med Elon Musk).

Fungerer det? Det gør det i høj grad! Jeg har efterhånden brugt Morningscore i flere måneder nu. Jeg elsker spil! Og med Morningscore føles mit arbejde som et spil. Nogle gange vinder jeg, andre gange taber jeg, for nogle gange stiger en af mine sider eller blogindlæg op (og det går hurtigt de fleste gange) på Google og andre gange er jeg ikke lige så heldig.

Og det bliver man helt afhængig af. På den rigtig gode måde, for det får mig til at arbejde hårdere. Og når jeg arbejder hårdere for det, så får jeg også bedre placeringer på Google og flere besøgende på mine hjemmesider.

Men det betyder ikke, at teamet bag platformen er færdigt med at udvikle det, for der mangler lige nogle ting. En del ting, faktisk. Og er Morningscore det værd at bruge penge på, når det har mangler?

Find ud af det her.

Relateret: Orderstep | Et nyt dansk CRM-system med et fantastisk tilbudssystem

Hvad er Morningscore?

morningscore logo

Morningscore er et komplet SEO-værktøj, du kan bruge til at gøre din hjemmeside mere synlig på søgemaskinerne.

Med værktøjet kan du følge med i, hvordan det går med din linkbuilding, få overblik over de SEO-problemer, din hjemmeside har, og løse dem med guides til, hvordan du skal gøre det, lave søgeordsresearch og følge med i de søgeord, dine sider og indlæg er ranket i og hvor højt de ligger på Google-søgninger.

Sagt med andre ord, kan du med platformen udføre onsite og offsite SEO-arbejde.

Relateret: Anmeldelse: Moosend – Automatiserede e-mails

Sprogmuligheder

Dansk og engelsk.

Prissætning

Growth Suite

397 kr./måned. (3.970 kr./år)

Til prisen får du 200 søgeord, 5 websites, 2 brugere samt andre funktioner.

Professional Suite

754 kr./måned. (7.540 kr./år)

Til prisen får du 1.000 søgeord, 25 websites, 10 brugere samt andre funktioner.

Master Suite

1.447 kr./måned. (14.470 kr./år)

Til prisen får du 2.500 søgeord, 100 websites, 20 brugere samt andre funktioner.

Funktioner

  • Søgeordsranker
  • Søgeordsanalyse
  • Helbredssystem (Med det kan du finde SEO-problemer på din hjemmeside)
  • Linkbuilding
  • Missioner (Missionerne hjælper dig med at opnå bedre placeringer på søgemaskinerne)
  • Konkurrenter (Du kan tilføje et vist antal konkurrenter, spionere på dem, holde øje med dem og sammenligne deres hjemmesider med din egen)

 

Din Morningscore

din morningscore

Din hjemmeside får en slags markedsværdi. Den værdi bliver beregnet ud fra en Googleannonceringspris for et søgeord. Lad sige at du ranker højt for ordet ”Spil” med et blogindlæg. Morningscore beregner så, hvad gennemsnitsprisen for en annonce til det søgeord er, kigger på dit indlægs gennemsnitsplacering og beregner forventet antal besøgende. Hvis et klik på en annonce på det ord koster 1 kr. og systemet forventer at du får 1.000 besøgende ud af det, får du tilføjet værdi på 1.000 kr. til din hjemmeside. Tilføj alle andre søgeord, så har du din hjemmesides samlede værdi.

Og det er den værdi, Morningscoren, der gør det hele så sjovt. Det er din opgave, at den værdi stiger så højt som overhovedet muligt. Jo højere værdi, jo flere forventede besøg og dermed også potentielt større indtægt i din virksomhed.

Hvis du gør nok for at din hjemmeside har et godt helbred, laver sider og blogindlæg, der har mulighed for at ranke højt i søgeord, der har højt værdig og udfører din linkbuilding, så kan du være sikker på, at din Morningscore bliver gradvist højere. 

Læs også: Skriv dit første blogindlæg til din virksomhedsblog

En lille indsigelse om Morningscoren

Her er dog mit problem med Morningscoren. Du behøver ikke at have en høj score for at få et pænt antal besøgende gennem søgemaskinerne. For der findes mange søgeord, der har mange antal søgninger hver måned og der har nærmest ingen værdi. Du kan sagtens lykkes med din hjemmeside og virksomhed uden at have en høj Morningscore. Systemet laver som tidligere nævnt en beregning ud fra, hvad de forventer, dvs. ikke faktiske tal. Og her er forskellen: De forventede og de faktiske tal er langt fra hinanden.

For eksempel får Startup Magazine langt flere søgeordssøgende besøgende, end Morningscore forventer, mens Flyttemændene.dk, der er en relativt ny side, får langt færre besøgende via Google, end hvad systemet forventer. Årsagerne kan være mange ting. Men én ting, jeg har lagt mærke til, er, at deres beregner, der finder ud af, hvor mange der søger på et specifikt søgeord hver måned, ikke altid er korrekt.

Flyttemændene.dk har en enorm høj score, skrivende stund 23.548 kr., som er højere end kæmpestore spillere på markedet. Men det viser sig, at det er en fejl, for systemet forventer en kæmpe score på søgeordet ”Flyttemændene”, fordi der er så mange, der søger på flyttemænd, og der bruges så mange penge på Googleannoncer på det. Logisk nok, ikke? Problemet er bare, at der egentlig ikke er mange, der søger specifikt på ”Flyttemændene”.

Så i tilfældet med Flyttemændene.dk, gav det en falsk score.

Så i sidste ende kan scoren ikke rigtig betyde noget for dig og din hjemmeside.

Det gør det dog ikke mindre sjovt at prøve at gøre scoren højere! Det er det faktisk værd. Og selvom scoren kan være falsk, betyder en højere score faktisk flere besøgende i virkeligheden. Og det kan jeg vidne på.

Relateret: Din fuldkomne linkbuilding guide

Helbredssystemet

helbredssystemet

Helbredssystemet viser, hvor god en score, din hjemmeside har. Her bruges et procentsystem, hvor din hjemmeside får en score på alt fra 0 til 100. Jo højere score, desto bedre SEO-helbred har din hjemmeside.

Med Helbred kan du hurtigt få overblik på dine SEO-problemer. Og det er her, du får værdi for dine penge.

Helbredsproblemerne er delt op i tre kategorier: Basale problemer, tekniske problemer og contentproblemer. Inde i disse kategorier, får du melding om, hvor din side har SEO-problemer, der skal løses. Det kan være alt fra beskadigede billeder til defekte links og igen til for langsomme sider.

Nogle problemer kan nemt løses, hvis man har en smule erfaring på udarbejdelse af hjemmeside, mens andre kræver god viden og gode tekniske færdigheder.

Men brugervenligheden og servicen her er supergod, for du får nemlig vejledninger på, hvordan løser hvert enkelt problem. Smart!

Links

linkscore

Under links kan du få overblik over de eksterne links, der peger på din hjemmeside, og se, hvilke websider de kommer fra. Her får du en linkscore, (som jeg ikke aner, hvordan systemet beregner det), ud fra de links, din hjemmeside har, og hvor høj en linkscore disse har. Igen, jo højere score du har her, desto bedre er det for din samlede SEO.

Missioner

Missionerne er opgaver, som du kan vælge at gennemføre, så du får større chance for at ranke bedre på enkelte søgeord  og mere generelt tværs igennem din side.

Og det er her, hvor det bliver rigtigt sjovt og hvor gamificationen af systemet virkelig skinner igennem.

Du får løbende forslag til, hvilke missioner du skal tage. Og det er dig eget valg. Forslagene kan være alt fra at lave linkbuilding til at øge din Morningscore til en vis værdi eller løse enkelte helbredsproblemer og meget mere.

Ved hver mission vil du kunne se, hvad den forventede mission-afkast er. Det vil sige, hvor meget du kan forvente at din Morningscore stiger i værdi, hvis du udføre de enkelte missioner. Her har teamet bag systemet gjort det godt, for når vi spiller computer– og konsolspil, udfører vi missioner i håb om at få belønning. Og her er belønningen en højere score.

Virker det? I høj grad! Man får bare lyst til at blive færdig med den næste mission, når man er færdig med den næste. Og her er forskellen mellem computer– og konsolspil og Morningscore: Med Morningscore får du belønningerne i den virkelige verden; flere besøgende og chancen for at tjene flere penge. 

Og her får du virkelig valuta for dine hårdtjente penge, for du får nemlig også guides til, hvordan du fuldfører dine missioner. For eksempel får du også

Missionerne er sjove at lave, men det er belønningerne i det virkelige liv, der gør det endnu sjovere.

Du skal dog være obs på, at din Morningscore ikke stiger med det samme, når du har udført dine missioner. Din score er afhængig af, hvordan det går med dine søgeord på Google. Og Google arbejder i eget tempo. Så først når du har fået bedre rankings, vil din  score stige.

Brugervenlighed

I starten bliver man en smule overvældet af mulighederne, når man kommer ind på kontrolpanellen. Men det går hurtigt over, hvis du følger med i onboardingvejledningen. Systemet er så overskueligt og nemt at lære at kende, at det ikke vil tage dig så meget tid til at vænne dig til det.

Tilføjelse af en hjemmeside er meget nemt. Du har ikke brug for at tilføje plugins, skrive koder ind eller alle andre ting, som man måske skal gøre andre steder. Du skal bare klikke på ”Skift eller Tilføj website”, klikke på ”Tilføj websites” og taste din hjemmesides adresse ind. Sekunder efter får du overblik over hele din hjemmesides SEO.

Som med alt andet kræver resten lidt tilvænning. Men ikke mere. Så snart man har klikket lidt rundt i systemet, bliver man hurtigt vant til det. Det er så brugervenligt, at der stort set er ingen problemer med at bruge den. Nemt og bekvemmeligt hele vejen rundt.

Systemets hastighed

Jeg vil sige omkring 98% af tiden, så er systemet rimeligt hurtigt. Ingen problemer med hastigheden, alt afhængigt af, hvilken opgave man får systemet til at udføre. Nogle opgaver tager lidt længere tid end andre.

Men der er lige den sidste 2%, som irriterer. Det har det med at bare køre rundt nogle gange, hvor der derefter sker ingenting. For eksempel når jeg opdaterer mine søgeord for at se nyeste rankings på Google eller når jeg opdaterer under Helbred, når jeg har lavet ”reparationer”, så har proceshjullet det med at køre rundt i lang tid uden at der sker noget. Så skal jeg opdatere hele siden for at få de nye resultater. Det er lidt irriterende, når det ikke virker, men som skrevet, så er det egentligt ikke så tit det sker.

Men det sker og det mest optimale ville være, hvis det problem aldrig opstod, for nogle gange er det ikke til at se, om det er selve opgaven, der tager lang tid, eller om man bare sidder der som en idiot og venter på at det er færdigt, selvom i virkeligheden er færdigt.

Systemets hastighed

Jeg vil sige omkring 98% af tiden, så er systemet rimeligt hurtigt. Ingen problemer med hastigheden, alt afhængigt af, hvilken opgave man får systemet til at udføre. Nogle opgaver tager lidt længere tid end andre.

Men der er lige den sidste 2%, som irriterer. Det har det med at bare køre rundt nogle gange, hvor der derefter sker ingenting. For eksempel når jeg opdaterer mine søgeord for at se nyeste rankings på Google eller når jeg opdaterer under Helbred, når jeg har lavet ”reparationer”, så har proceshjullet det med at køre rundt i lang tid uden at der sker noget. Så skal jeg opdatere hele siden for at få de nye resultater. Det er lidt irriterende, når det ikke virker, men som skrevet, så er det egentligt ikke så tit det sker.

Men det sker og det mest optimale ville være, hvis det problem aldrig opstod, for nogle gange er det ikke til at se, om det er selve opgaven, der tager lang tid, eller om man bare sidder der som en idiot og venter på at det er færdigt, selvom i virkeligheden er færdigt.

(Direktionen hos Morningscore har forsikret mig om at de har ordnet problemet. Jeg har heller ikke oplevet det siden.)

Supportens serviceniveau

Som så mange andre nyere online systemer, mangler jeg muligheden for selvhjælp. Den eneste hjælp, jeg får ud af deres Helpdesk, er hvordan jeg kan opdatere mine kreditkortoplysninger. 

Deres chatsupport fejler derimod ingenting. Jeg fik gode responstider og gode råd med af supporten. Det eneste, jeg har med supporten, er at de holder lukket i weekenderne, hvor det er mest der, hvor jeg arbejder med min SEO.

Samlet vurdering

Er Morningscore-systemet godt nok og pengene værd? Det korte svar er ja. Det lange svar er, at systemet gør det, som jeg vil have ud af det: Bedre rankings på søgemaskiner, primært Google.

Jeg har brugt Morningscore i flere måneder nu. Resultatet er meget bedre rankings på Google, generelt og på de søgeord, jeg vil ranke bedre på. Og konsekvensen af det? Langt flere besøgende på mine sider og dermed også flere kunder.

Men du skal også arbejde udenfor Morningscore, især med mere og bedre indhold på din hjemmeside eller webshop. Morningscore kan kun hjælpe dig så meget, så det er kun op til dig selv, hvor hurtigt du vil ranke bedre. Og gennem gamification får du det meget sjovere, end du ville uden. SEO-arbejde er ikke så interessant og oftest kedeligt, men med Morningscore kan du gøre det til et spil og leg. Prøv det nu!

Relateret: Sådan udfører du SEO af blogindlæg

Flere artikler

Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER