Denne artikel er sponsoreret.
Skal du til at investere i startup? Vi vil i denne artikel give dig tips til, hvordan du bedst muligt udvikler en investeringsstrategi. Ved hjælp af en plan og en strategi, kan du hurtigt få bedre udbytte af dine investeringer. Yderligere kan du undgå at lave fejl, som kan ende med at koste dig mange penge.
Hvorfor investere i startups?
Først og fremmest undrer du dig måske over, hvorfor startups er en god investeringsmulighed og hvorfor, mange investorer synes, at startups er tiltalende.
Mange startups stiger hurtigt i værdi, hvilket hurtigt kan give et meget godt afkast til en investor. Yderligere har startups en tendens til at være mere risikovillige og innovative, hvilket ofte også er det, som mange investorer finder tiltalende. Investorerne har her mulighed for at afprøve nye teorier og vækststrategier.
Investeringsstrategi
Som nævnt er det unægteligt meget vigtigt at lægge en plan og en investeringsstrategi. Det er faktisk vigtigt uanset hvilke investeringer, du foretager dig. Nedenfor vil vi give dig et kort overblik over, hvordan du bedst laver en investeringsstrategi baseret på 3 trin.
1. Hvilken investor vil du være?
Skal du være en passiv eller en aktiv investor – eller skal du måske ligefrem være medstifter af pågældende startup, for eksempelvis at få virksomheden til at skille sig ud? Der er mange valg, som du her må tage. Derefter må du tilrettelægge dig efter den rolle, som du har valgt at påtage dig. Hvis du eksempelvis vil være en aktiv investor, er det en god idé, at lægge mere tid og energi i diverse tiltag fra virksomhedens side – da det forventes af dig.
Ved at finde ud af, hvilken investor du vil være, fastsætter du dermed din egen involvering i virksomheden. Hvad er dit behov for indflydelse?
2. Økonomisk planlægning
Det at være investor handler først og fremmest om den kapital, som du kan skyde i pågældende startup. Lav derfor en plan omkring hvor mange penge, du ønsker at smide efter projektet.
Man kan hurtigt blive følelsesmæssigt involveret som investor, specielt hvis man køber sig ind som medstifter. Derfor kan det hurtigt blive fordelagtigt at planlægge økonomien på forhånd – før man involverer sig i en startup.
3. Hvordan vil du investere i pågældende startup?
Du har mange investeringsmuligheder, når det handler om at investere i startups. Har du eksempelvis overvejet handel med optioner? Det kan være med til at gøre investeringen mindre risikofyldt.
Det handler selvfølgelig også om, om pågældende startup er på børsen eller ej – men det kan være værd at undersøge, hvilke investeringsmuligheder en startup kan give dig.