netværkstips

Netværkstips til iværksætteren

Først og fremmest vil jeg sige – RESPEKT for at du har taget skridtet og kastet dig ud på dybt vand som iværksætter – det kræver kæmpe mod for langt de fleste!

Selv om du sikkert har brugt mange timer og ressourcer på at komme dertil, hvor du er nu, så er det faktisk først nu arbejdet begynder for de fleste.

Der er SÅ meget at lave og nå som iværksætter og derfor er et godt netværk uvurderlig for langt de fleste. Men hvordan gør man med det netværk?

Jeg har gennem mange års erfaring som såvel iværksætter og som facilitator på forretningsnetværk gjort mig erfaringer med netværk og jeg vil dele et par tips tid hvordan du som iværksætter kan gribe det an. Et godt netværk er ikke ens betydet med et kæmpestort netværk. Det handler om at have nogen der vil dig og dit virke det bedste – og hvordan gør man så det?

Her får du mine fire netværkstips til dig.

(Læs også: Sammen er vi bedst!)

De fire netværkstips

1. Dem du kender

Start med dem, du kender. Du kender jo ikke nødvendigvis deres netværk og dermed er du allerede i gang. Spørg om de har lyst til at høre om dine tanker. Anerkend dem ved at du fortæller, at deres viden lige nøjagtig vil være af stor betydning for dig. Langt de fleste jeg har mødt på min vej, vil MEGET gerne det.

2. Lad være med at undskylde

Du skal ikke starte med at undskylde, du og dit virke kan sikkert også bidrage med noget den anden vej. Tro på dig selv og vid, at der er nogen derude som ville ønske, at de er der, hvor du er i dag, og ikke mindst har dit mod til at gøre præcis det, du gør lige nu.

3. “Fake it till you make it…”

Smil til verden og verden smiler til dig. Det er altså sandt. Det kan være svært at smile, hvis man er lidt fastlåst i sit mindset: ”nu skal jeg netværke og det er bare svært”. Så øv dig i at slippe det mindset – hold mere fokus på at smile og kigge dem, du møder, i øjnene.

4. Lyt for at blive hørt

De fleste jeg har mødt på min vej, har det rigtig godt, når de får taletid. Det faktum som ny ift. netværk er super information. Du skal ikke tale om dig. I første omgang spørger du ind til dem du møder og er interesseret i deres virke. Rigtig mange lytter alt for lidt, i en samtale venter samtalepartneren på, at det bliver dem til at tale igen og tænker mere på, hvad de selv skal sige, end de lytter.

Så hvis du som ny netværker, lytter og spørger interesseret ind til den anden part, så vil langt de fleste, der er blevet lyttet til, gå fra samtalen med en fornemmelse af at det var en rigtig god samtale. Så er vejen banet til næste skridt og du føler dig forhåbentligt lidt bedre rustet til at fortælle om dig når I mødes igen

Connect med mig

Kunne du lide mine netværkstips? Lad mig vide.

Endnu engang kæmpe respekt herfra og skulle du have lyst til en uddybning eller at connecte på LinkedIN med mig – så vil jeg gerne invitere dig. Jeg vil glæde mig til at høre om DIN rejse og iværksætterdrøm.

Find mig her!

Udvalgte artikler

Mest læste

Indlæg skrevet af:

Picture of Tinna Hvalkof

Tinna Hvalkof

Jeg elsker jul og netværk – ja, hvad er det for en profiltekst? Jeg mener det, der er to alen af samme stykke. Begge dele handler om at give, fordi glæde ved at give er den største. Så at jeg de sidste snart 6 år som partner og mødeleder i Netsøg (forretningsnetværk) har været så ubeskrivelig heldig at kunne stå op hverdag med jule- og netværksglæde det er jeg dybt taknemmelig for. Men altså den sådan mere formelle del. Så har jeg en HD Afsætning og en 2 årig Lifecoach uddannelse – jeg har arbejdet med salg og mennesker det meste af mit erhvervsliv og elsker når jeg kan bidrage til andres succes og det er omdrejningspunktet for alle vores netværksmøder i Netsøg om du er iværksætter eller ansat i stor koncern.

Flere artikler

Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER