genbrugt_it

5 grunde til, at genbrugt IT er det bedre alternativ

Du kan måske nikke genkendende til følgende scenarie.

Din nuværende arbejdscomputer har givet op. Du er der for begyndt at sondere det noget uoverskuelige computer marked for alternativer, men du har svært ved at finde dén helt rigtige erstatning – for den skal lever op til dine strenge krav om høj kvalitet til en favorabel pris.

Som nystartet iværksætter, startup eller mindre virksomhed er det ikke altid – for det er langt fra sikkert, at du står med et budget der kan opfylde dine behov – og det er en skam, da du ikke har de optimale forudsætninger for at lykkedes.

Hos Refurb mener vi, at alle skal have råd til kvalitet – derfor mener vi også, at genbrugt IT er et bedre alternativ til nyt.

Hos Refurb har vi i mere end 10 års erfaring inden for køb og salg af brugt IT-udstyr. Vores genbrugte koncept er simpelt – og fordelene er mange. Du får ganske enkelt en kvalitets computer fra de mest anerkendte producenter til en lav pris, end hvad du ellers skulle bruge på at købe en tilsvarende ny.

Føler du dig ikke helt overbevist om, at genbrugt IT er noget dig og din virksomhed?

I denne artikel vil jeg forsøge at overbevise dig om det bedre alternativ. For hvorfor mener vi, at genbrugt IT til et bedre (og rigtigt) alternativ? – og hvorfor du kraftigt bør overveje, om din næste arbejdscomputer skal være en brugt én af slagsen?

Lad os komme i gang!

(Læs også: Danske influencers – Find det rette match til din virksomheds influencer marketing)

Du sparer op til 50% af prisen

Lad os starte med økonomien. Det er så dejlig nemt – det kan de fleste af os forholde os til.

Genbrugt IT udmærker sig på en række punkter (for elles havde jeg skrevet denne artikel), men dér hvor du hurtigt vil se en stor forskel er på prisen – for den er altafgørende, når vi hårdnakket påstår, at genbrugt IT er et alternativ til nyt.

Ved at købe en computer, der kun har været i drift i 2-3 år, kan du faktisk spare mere end 50 % af prisen sammenlignet med tilsvarende computers nypris – og det er naturligvis en stor fordel, da computere hurtigt kan blive så dyre, at de kan sætte de fleste iværksætteres budget på prøve.

Bygget til erhvervslivets hårde krav

genbrugt_it_hårde_krav

”Okay. Prisen er lav sammenlignet med en ny model – men sammenligner jeg med priser i de fysiske butikker, synes det en kende dyrt for en PC andre har brugt.

Ovenstående sætning, er en kommentar, vi ofte møder.

Og enig – eller tildeles.

For selvom prisen på en computer hos Refurb er høj – i hvert valg sammenlignet med de fysiske forhandler, de fleste af os handler i, handler det om at forstå, hvad du køber.

I mange øjne er en computer ”bare” er en computer. Alligevel er der stor forskel, rent kvalitetsmæssigt – og det er vigtigt at bide mærke i.

En genbrugt computer fra Refurb er nemlig i en bedre og langt højere kvalitet sammenlignet med ovenstående udbyderes modeller, hvilket der er en god, og helt naturlig, forklaring på.

Hos Refurb vil vi levere en kvalitet, der gør, at du ikke går på kompromis ved at købe brugt – for ellers er genbrugt IT ikke et reelt alternativ. Derfor forhandler vi udelukkende bærbare computere og stationære PC’er, der alle er produceret til erhvervslivet.

Med modeller fra producenter som Lenovo, Dell og HP’s businessline-serier, vil du derfor tydeligt kunne mærke en markant forskel i både byggekvalitet og på computerens hardware. ”Men kan hardwaren i en ”ældre” PC følge med? Og vil en genbrugt computer leve op til mine IT-behov?

Udviklingen inden for computere er så at sige langt foran behovet – systemkravene til Microsofts nyeste Office-program dækkes f.eks. af computere, der er helt op til 7-8 år gamle. En computer, der har et par års tro tjeneste bag sig, vil altså nemt kunne leve op til

Færre fejl end på nyt udstyr

genbrugt_it_færre_fejl_end_på_nyt_udstyr

Er du stadig noget loren ved tanken om at skulle investere i en ”ny” genbrugt computer? Ja, så er du ikke alene.

Er du én af dem, der sidder med tanker som; ”genbrugt elektronik er fyldt med fejl, det kan ikke holde til noget – og det går hurtigt i stykker” – så lad mig forsøge at afkræfte den myte.

For selvom det skulle virke naturligt, at brugt elektronik fejler oftere end nyt, så er sandheden en anden. Faktisk viser undersøger, at der er færre fejl på genbrugte computere sammenlignet med fabriksnye. Og hvad kan det skyldes?

Dette skyldes, at de fleste fejl på computere er produktionsfejl, som er medfødte. Det betyder, at køber du en computer, der har været i brug 2-3 år, er alle potentielle ”børnesygdomme” for længst behandler og fjernet, hvilket sikrer dig en mere driftsstabil computer – og det er en stor gevinst for dig, der bruger din computer meget i hverdagen.

Hos Refurb oplever vi selv en reklamationsrate på kun 6% – undersøgelser fra Consumer Reports rapporterer om reklamationsrater på op til 23% på fabriksnye PC’er. Er det ikke tal, der er til at føle på?

Jeg kan derfor roligt sige, at myten om et hav af fejl på brugt elektronik, er afvist!

Garanti som var det nyt.

En billigere PC i en bedre kvalitet. Det lyder næsten for godt til at være sandt, ikke? Der må være noget – måske er jeg dårligt stillet ift. garantien?

Vi er klar over, at når man køber brugte varer, er der store krav til tillid – derfor er du som kunde hos Refurb dækket som var det køb af nyt udstyr – ja, vi mener endda at du er dækket endnu bedre.

At købe en brugt computer hos Refurb er ikke sammenligneligt med et købt på fx DBA eller Facebook Marketplace – for selvom det kan friste at gøre en (ekstra) god handel, står du med meget dårlige kort på hånden, såfremt en fejl skulle opstå.

Når du handler med Refurb, får du altid 12 måneders garanti. Det er din garanti for samme oplevelse, som den du kender fra andre køb.

Du gør en stor forskel for miljøet

Genbrugt IT er ikke kun en økonomisk gevinst for dig og din virksomhed – der er også enorme miljømæssige point at hente. Ved at købe genbrugt IT hos Refurb får du altså høj kvalitet til en lavere pris og garanti som ved køb af en ny – samtidig med at du gør noget godt for miljøet.

What’s not to like?

Hos Refurb arbejder vi med elektronik i en cirkulær kontekst. Når du vælger at investere i genbrugt IT-udstyr, er du med til at reducere ressourcespildet ved at forlænge et produkts levetid – noget der i sidste ende gør en enorm forskel for miljøet – og det er helt uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Ved at genbruge, undergår vi selvsagt at producere nyt. Vi skal altså ikke udvinde dyre materialer og metaller, bruge energi på at producere eller transportere enheder over lange afstande. Vi bruger det der allerede er lavet – til glæde for miljøet og din pengepung.

Ved at vælge det genbrugte bidrager du positivt til det overordnede klimaregnskaber. Jeg er klar over, at hele klima- og miljøsnakken hurtigt kan virke en kende uhåndgribeligt – hvor stor en forskel gør det egentlig? Og hvorfor er det vigtigt at tænke i mere grønne baner, når det kommer til computere og andet forbrugerelektronik?

Du kan roligt læne dig tilbage, for den forskel du gør, er til stor – meget stor endda. Vidste du fx at…

  • 80% af den energi, som en computer bruger i hele dens levetid, alene går til nyproduktion? Oveni det, kommer de mange ressourcer, som bruges til at udvinde de metaller og materialer, der indgår i produktionen.

  • Du bl.a. sparer verden for 300 kg CO2, 150.000 liter og 20 kg. farlige kemikalier ved at købe en genbrugt PC frem for en ny

 

  • 70% af alle giftige affaldsstoffer stammer fra elektronik – også selvom elektronik kun står for 2% af den samlede affaldsmængde

 

  • 20% af alt elektronikaffald bliver korrekt sorteret – resten ender bl.a. på lossepladser i tredjeverdenslande

 

  • Der i 2021 blev produceret omkring 50 mio. ton elektronikaffald – i 2050 vil det være steget til 120 mio. ton, hvis der ikke ændres mindset.

 

  • At vi danskere er blandt de nationer, der producerer mest elektronik affald. Faktisk producerer vi årligt 24,8 kg. elektronik affald pr. indbygger, hvilket placerer os på en kedelig tredjeplads efter Norge og Storbritannien.

 

Har du lyst til at vide mere om genbrugt IT, cirkulær økonomi og hvordan vi kan hjælpe dig som iværksætter? Gå til vores website, hvor du finder ovenstående og mere til.

Flere artikler

Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER