danske_influencers

Danske influencers – Find det rette match til din virksomheds influencer marketing

I de seneste år har danske influencers vist sig at være vigtige spillere i forhold til online marketing i Danmark og i resten af verden. Mange danske influencers har rigtig mange følgere, som de har direkte kontakt til via deres sociale medier og online platforme. 

Et eksempel er Elina Dahl, som lige nu har mere end 137.000 følgere på sin Instagram. En anden populær instagrammer er Maria Lykke Hansen, som lige nu følges af lige under 26.000. 

Den tætte kontakt, som mange danske influencers har til tusindvis af følgere, udgør en fantastisk mulighed for virksomheder i form af influencer marketing. Så hvorfor ikke gøre brug af den? Med de rigtige samarbejder med de rigtige danske influencers, har din virksomhed nemlig mulighed for at få flere kliks og booste jeres salg.  

Her kan du læse videre og blive klogere på, hvilke danske influencers der bedst matcher jeres målgruppe – og hvordan vi hos Make Influence hjælper jer med at få mest muligt ud af jeres samarbejde.   

Relateret: 6 steps: Sådan kommer du i gang med influencer marketing

Også relateret: De 10 største danske virksomheder målt på omsætning i 2022

Vi sætter jer i kontakt med influencers i Danmark

Hos Make Influence mener vi, at en god influencer marketing kampagne både skal skabe værdi for jer som virksomhed og for den relevante influencer. Derfor støtter vi både virksomheder og influencers og hjælper jer med en god kontakt og med at måle jeres fremskridt.

På Make Influences blog kan du blive meget klogere på, hvordan din virksomhed kan bruge influencer marketing, og hvad det kan gøre for jeres salg. Men inden du kan begynde at planlægge en god kampagne, skal du først finde den rigtige samarbejdspartner.

Det hjælper vi med hos Make Influence. Vi samarbejder nemlig med flere af de største danske influencers. Derfor kan vi både hjælpe jer med at finde det bedste match og med at få et godt samarbejde op at køre. 

Vil du opnå flere salg med influencer marketing? Opret en gratis konto i dag!

Find en influencer, der matcher målgruppen

Vi kan slet ikke understrege, hvor vigtig målgruppen er i forhold til influencer marketing. Det går sådan set begge veje. Hvis jeres virksomhed samarbejder med en influencer med en helt anden målgruppe end jeres, så vil jeres kampagne sikkert ikke få særlig stor succes.

Det er ærgerligt for jer, men også for en influencer. Influenceren spilder nemlig sin tid, imens I ikke får noget ud af jeres investering. Netop derfor er det så vigtigt, at I finder en dansk influencer, som matcher jeres målgruppe.

Sammenlign målgrupper hos Make Influence

At være influencer kan betyde mange forskellige ting. Rigtig mange influencers bruger i dag Instagram som deres primære kommunikationsplatform. Det skyldes blandt andet også, at Instagram er effektiv i forhold til influencer marketing. Men der er også nogle, som driver en separat blog eller er aktive på Facebook. 

Desuden kan en influencer blogge om forskellige emner. Det kan være alt fra mode, livsstil og sundhed til familieliv, husbyggeri eller madlavning. Deres brugergruppe kan desuden variere i forhold til køn, alder og demografi. Hvis din virksomhed skal have det størst mulige output af jeres kampagne, skal I selvfølgelig samarbejde med en influencer, hvis brugergruppe matcher jeres kundesegment.  

Som kunde hos os hjælper vi jer med lige netop det. Vi samler nemlig al den information, I skal bruge – både om virksomhedens egen målgruppe og om de forskellige influencers. 

Oversigt over danske influencers

For at du kan komme nemt i gang, har vi i denne artikel samlet en liste over nogle af de mest populære danske influencers baseret på følgerskaren på deres Instagram-profiler. 

Når vi hos taler om influencers i forbindelse med influencer marketing, opererer vi normalt med kategorierne micro, macro og mega influencers. Hvilken kategori en influencer falder inden for, er til dels baseret på antallet af følgere og den kategori, som vedkommende beskæftiger sig med.

Nedenfor har vi samlet en liste over nogle af de influencere, som vi samarbejder med, inden for de forskellige kategorier. 

Micro influencers

Micro influencers er typisk den gruppe af influencers, som har den mindste følgerskare. Det skyldes ikke, at de ikke er lige så dygtige som dem med flere følgere. Micro influencers opererer nemlig tit inden for et mere snævert emnefelt eller en niche, som de har noget relevant viden om eller erfaring indenfor. 

Derfor har de ofte færre følgere, men til gengæld et højere niveau af ekspertise. 

Læs mere om micro influencers her

Natasha Hejlesen

Natasja_Hejlesen

Blogger med fokus på selvudvikling, kamp mod misbrug, morrollen og beauty.

Link til Instagram: 
https://www.instagram.com/miraklerneinorh/

Louise El-Tannoukhi

Louise_El-Tannoukhi

Blogger om morrollen, sund livsstil og fashion. 

Link til Instagram: 
https://www.instagram.com/louiseslivsstil/

Maria Krogh

Maria_Krogh

Blogger om livet som ung mor og som medvirkende i TV-programmet “De unge mødre”.

Link til Instagram: 
https://www.instagram.com/_mariakrogh_/

Marlene Lentz

Marlene_Lentz

Blogger om fashion, sund livsstil, familieliv og beauty.

Link til Instagram: 
https://www.instagram.com/marleneclentz/

Christine Roed

Christine_Roed

Blogger om mode, hverdagsliv og skønhed.

Link til Instagram: 
https://www.instagram.com/christinesroed/

Christine Groth Petersen

Christine_Groth_Petersen

Blogger om familieliv, kager og bolig. 

Link til Instagram: 
https://www.instagram.com/christine_hgp/

Macro influencers

En macro influencer ligger i mellemkategorien, når det kommer til antal følgere. De er ikke nødvendigvis alment kendte eller eksperter inden for et felt. De er derimod personer, som har skabt deres berømmelse på internettet ved at producere godt eller interessant indhold. Derfor er de typisk rigtig gode til at bruge deres platforme og engagere følgerne. 

Mette Mercedes

Mette_Mercedes

Blogger om træning, fashion, bolig og kæledyr. 

Link til Instagram: 
https://www.instagram.com/mette_mercedes/

Lærke Bodilsen

Lærke_Bodilsen

Blogger om mode, krop og hverdagsliv. 

Link til Instagram:
https://www.instagram.com/laksen2640/

Laura Glentemose

Laura_Glentemose

Blogger om mode, familieliv og livsstil.

Link til Instagram: 
https://www.instagram.com/lauraglentemose/

Alberte Lund

Alberte_Lund

Blogger om farverig mode, hverdagsliv og beauty.

Link til Instagram: 
https://www.instagram.com/albertelund_/

Tina Franksen

Tina_Franksen

Blogger om mode, beauty og familieliv.

Link til Instagram: 
https://www.instagram.com/tinafranksen/

Maria Lykke

Maria_Lykke

Blogger om mode, morrollen, familieliv og mad.

Link til Instagram: 
https://www.instagram.com/marialykkedk/

Michelle Munch

Michelle_Munch

Blogger om morrollen, fashion og sundhed.

Link til Instagram: 
https://www.instagram.com/miichellemunch/

Mega influencers

Den sidste kategori er de influencers, som har en rigtig stor følgerskare. Her er der tit tale om personer, som har en stor following, fordi de er kendte fra andre sammenhænge. Det kan for eksempel være skuespillere, reality-stjerner eller modeller. 

En mega influencer har mulighed for at nå ud til rigtig mange mennesker med bare et enkelt billede eller en story. Det kan være en kæmpe fordel, når det kommer til marketingkampagner. Til gengæld er deres forhold til deres følgere ikke altid lige så personligt og engagerende som hos de to andre kategorier af influencers.

Elina Dahl

Elina_Dahl

Blogger om mode, rejser og livsstil. Er blandt andet kendt fra sin medvirken i Paradise Hotel.

Link til Instagram: 
https://www.instagram.com/elinaea/

Liv Martine

Liv_Martine

Blogger om hverdagsliv, kagebagning og rejser. Er kendt fra Den Store Bagedyst.

Link til Instagram: 
https://www.instagram.com/livmartine/

Irina Olsen

Irina_Olsen

Blogger om fashion, beauty og familieliv. Er kendt fra flere reality programmer, blandt andet Fristet og Divaer i Junglen.

Link til Instagram: 
https://www.instagram.com/irinathediva/

Jackie Navarro

Jackie_Navarro

Blogger om rejser, beauty, fashion, morrollen, familieliv og tv. Er kendt fra programmet Forsidefruer.

Hvem skaber mest værdi for din virksomhed?

Der er ikke ét rigtigt valg, når det kommer til, hvilken influencer-kategori som din virksomhed bør vælge en samarbejdspartner indenfor. Der er rigtig mange forskellige faktorer, der spiller ind:

  • Jeres økonomi – hvor stort er jeres marketingbudget?
  • Jeres marketing-strategi – satser i på én prominent frontfigur, eller vil I have mange forskellige influencers til at reklamere for jer?
  • Jeres brand – vil I hænge jer op på en interessant personlighed, eller vil I fx anbefales af en ekspert?
  • Jeres produkt – giver det mening at appellere til en bred følgerskare, eller skal I hellere gå efter en niche?


Fordi det handler rigtig meget om din virksomhed og jeres ønsker og behov, er det en god idé at lægge en god markedsføringsstrategi som et led i jeres arbejde med influencer marketing. Strategien kan nemlig hjælpe jer med at vurdere, om en specifik influencer vil spille godt sammen med jeres overordnede indsats på området. 

Flere artikler

Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER