shoe_dog

Boganmeldelse: Shoe Dog

Shoe Dog er en erindringsbog af Phil Knight, stifteren af Blue Ribbon, der i 1972 begyndte at producere tøjmærket Nike, mens selskabet selv skiftede navn til dens tøjmærke i 1978. Den blev udgivet første gang i 2016, hvor den hurtigt blev en bestseller i USA og er siden blevet oversat til mange forskellige sprog, herunder også dansk.

(Læs også: Disse bøger gør dig til en bedre iværksætter)

Der er skrevet bøger om iværksættere af andre end selve hovedpersonen, hvor man ved at der er ting, der er blevet udeladt. Det samme gælder for en masse bøger om iværksættere skrevet af hovedpersonen selv. Mange bøger om iværksættere forherliger hovedpersonen, især når hovedpersonen selv er forfatteren.

Shoe Dog er noget helt for sig selv. Den er hudløs ærlig! Her kan du læse om de mange fejl, Knight selv har lavet. Du læser meget mere om nedturene, end du gør om opturene. Knight gør meget for at nedtone sin egen vigtige rolle i Nike’s historie og vil hellere meget fortælle om alle andre, der har hjulpet til med at gøre Nike til det, den er nu.

Ikke at han ikke fortæller om sig selv. Selvfølgelig gør han det. Men han er så god til at fortælle sin og Nike’s historie. Og ikke mindst inkluderer han mange personer, at man tit glemmer, at det er en personlig erindring.

Det har det fantastiske resultat, at man får en historie om et team. Ikke kun om individet, der startede det hele, mens man også får det personlige perspektiv af forfatteren. En historie om et kollektiv, der konstant lå i kanten af konkursbegæring, konkurrenter, der angreb kollektivet, allierede og selvfølgelig også en del om sport, mest løbesport.

Er Shoe Dog værd at læse?

Bogen er sjov, sørgelig, spændende, underholdene, ærlig, afslørende, hæmningsløs, seriøs og legende på de mest passende tider. Shoe Dog er 100% anbefalelsesværdig og vil stadig være relevant om 100 år for den tids iværksættere, lige så meget som den er nu for dig.

Den er ikke andet end et mesterværk. Læs den, bliv underholdt, lær en masse ting og bliv en bedre iværksætter.

Køb bogen her.

Flere artikler

apple_produktflops
Ole Kristiansen

8 Apple produktflops

Apple er en mastodont i techuniverset, men selskabet har også lavet en masse produktflops. Se her en liste over 8 af Apple’s produktflops.

Læs artiklen »
Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER