hvad er en forretningsplan

Hvad er en forretningsplan?

Hvad er en forretningsplan? Læs mere længere nede for at finde ud af, hvad svaret er.

Du er her sikkert fordi en eller anden har bedt dig om at skrive en forretningsplan. Måske banken, en investor eller nogen, der vil låne dig penge, måske en fra familien eller en ven.

Og så tænkte du, “Hvad er en forretningsplan?”. Det ledte dig til denne artikel, der nu vil forklare dig, hvad er en forretningsplan, hvad kan du bruge det til og hvad skal indholdet være.

Så læs med her og få svar på dine spørgsmål. Til sidst kan du også læse, hvordan du nemt kan skrive din egen forretningsplan.

Relateret: Skabelon til forretningsplan

Hvad er en forretningsplan?

En forretningsplan er et dokument, der giver læseren indblik over virksomhedens og eventuelt ejerens nuværende forhold samt de fremtidige planer for virksomhedens fortsatte trivsel.

Forretningsplanen oftest til at fortælle en læser, hvad en virksomhed sælger, hvordan den sælger produktet eller ydelsen, hvem leverandørerne er, hvem kunderne er, hvad potentialet i markedet er, hvordan konkurrencesituationen er og meget mere.

Den kan også fortælle om den vigtigste aktiv i virksomheden: Dig. Ejeren af virksomheden er meget vigtig for virksomheden. Hvis du skal skrive og bruge din virksomheds forretningsplan til eksternt brug, skal du derfor skrive om dig selv også.

Hvad kan en forretningsplan bruges til?

Der er to hovedformål med en forretningsplan: Internt og eksternt brug.

Internt brug

Ved at lave en forretningsplan til internt brug, udarbejdes forretningsplanen til et specifikt formål.

En forretningsplan kan bruges til at danne et overblik over ens egen virksomhed. Og ved brug af den, kan man gøre det nemmere at lede ens virksomhed.

Det kan også bruges til at planlægge virksomhedens vækst. Til at lægge strategier og vækstplaner, der kan og vil få virksomheden til at tjene flere penge.

En forretningsplan kan også bruges til at få nye eller eksisterende medarbejdere til at forstå, hvordan virksomheden fungerer.

Eksternt brug

Hvad er en forretningsplan, når den bruges til eksternt brug? Når forretningsplanen ikke skal bruges til internt brug, så er det typisk en bank, en investor eller en anden mulig långiver, der har bedt om den.

Dermed udarbejdes forretningsplanen for at skaffe noget til virksomheden. Oftest en erhvervskonto eller finansiering på en eller anden måde.

Relateret: Forretningsplan til banken

Hvad er indholdet af en forretningsplan?

forretningsplanseksempler - forretningsplan eksempel forretningsplan for restaurant 2

Indholdet af en forretningsplan ser generelt set ud sådan:

 • Forside
 • Indholdsfortegnelse
 • Baggrundsoplysninger
 • Resumé
 • Personlige forhold og ressourcer
 • Produktet/Ydelsen
 • Markedet og branchen
 • Markedsføring og salg
 • Virksomhedens vækst og udvikling
 • Organisering af virksomheden
 • Budgetter
 • Behov fra banken/Behov fra investor/Behov fra långiver

Din virksomhed forretningsplan

Du har to muligheder for at skaffe din forretningsplan: Enten skrive det selv eller få en anden til at skrive det.

Skriv forretningsplanen selv

Du er her og stiller dig selv spørgsmålet: Hvad er en forretningsplan? Også forventer jeg, at du kan skrive den selv?

Ja, du kan sagtens skrive den selv. Selvom du ikke anede, hvad en forretningsplan var, betyder det ikke at du ikke kan lære at skrive et eksemplar til din virksomhed.

Og det kan Startup Consulting hjælpe dig med.

For det første har vi en artikel-serie, der fortæller dig, hvad indholdet af forretningsplanen er og forklarer dig, hvad du skal skrive i hver sektion.

Find hovedartiklen herSkriv din virksomheds forretningsplan

Udover det, så kan du købe vores forretningsplanseksempler til mange forskellige brancher samt de tilhørende skabeloner.

Køb vores forretningsplanseksempler og -skabeloner herForretningsplanseksempler

Få en rådgiver til at skrive den for dig

Hvad er en forretningsplan og det arbejde, der ligger bag ved udarbejdelsen samt den tid, du skal bruge til det, når du bare kan få en rådgiver til at skrive den for dig?

Du kan slippe for al arbejdet og få Startup Consulting til at skrive forretningsplanen for dig.

Spar masser af tid, få rådgivning med i prisen og få en skudsikker forretningsplan! Kontakt Startup Consulting i dag og kom i gang med processen!

Det koster kun 3.000 kr. plus moms* og du får alle fordelene med!

*Prisen er kun for udarbejdelse af en forretningsplan. Hvis der skal bruges yderligere rådgivning eller assistance, end forretningsplanen, vil det koste mere.

Flere artikler

Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER