sjove_måder_at_motivere_dine_ansatte_på

5 sjove måder at motivere dine ansatte på

Du vil selvfølgelig gerne have at dine ansatte arbejder motiveret og leverer gode resultater. Og de vil selvfølgelig også gerne give dig de gode resultater, men de vil også gerne have det sjovt nogle gange. Rutinerne på arbejdet kan blive ensartede og kedelige i længden.

Et lille afbræk fra hverdagen kan ændre det. Og det kan du som virksomhedens leder sørge for. Der findes mange måder at motivere ansatte på. En af de bedste måder er at motivere de ansatte på en måde, hvorpå de har de sjovt.

Ved at lave sjove aktiviteter, kan du opnå masser af fordele som:

  • Højere motivation
  • Bedre kommunikation mellem de ansatte
  • Større tillid mellem de ansatte
  • Højere produktivitet
  • Gladere medarbejdere
  • Samlet set et bedre arbejdsmiljø i din virksomhed
 
Her får du 5 sjove måder, du kan bruge til at motivere dine ansatte.
 

1. Teambuilding

Teambuildingsaktiviteter kan virke som bare sjove aktiviteter. Men hvis de udføres korrekt, kan de have store effekter på personalet. De kan nemlig motivere dine ansatte og forbedre deres kommunikation betragteligt.

Du kan udføre teambuildingsaktiviteter på arbejdspladsen. For eksempel ved at leje udstyr til sjove aktiviteter eller få nogen til at udføre aktiviteter på arbejdspladsen. Det kan også selvfølgelig klares selv af dig eller en gruppe af ansatte.

Der findes også masser af eksterne muligheder, så du kan arrangere et lille udflugt med dine ansatte. For eksempel til Assersbølgård, hvor du kan få fuld service.

2. Lav virksomhedssportshold

virksomhedssportshold

En anden måde at motivere dine ansatte på, er at lave et sportshold internt i virksomheden. Alle sportsgrene er muligheder, og du kan altid sponsorere holdet mod lidt reklame.

Hvilket sportsgren det skal være, kommer selvfølgelig an på, hvad dine ansatte er mest interesseret i. Fodbold er meget populært, men andre sportsgrene kan sagtens gøre det. Hvis der er mange med mindre mobilitet, kan I altid finde på en aktivitet, der ikke kræver for meget fysisk.

Og du skal naturligvis sikre dig, at det er noget, som de ansatte vil bruge deres privatliv på. Hvis de ikke vil, må du overveje om det er noget, de kan udføre i arbejdstiden. Det kan sagtens være det værd.

3. Lav væddemål med de ansatte

Nogle gange er der ikke en bedre motivationsfaktor end at vinde mod chefen. Lav et arbejdsrelateret væddemål med dine ansatte. Det kan være alt fra et produktionsmål til et salgsmål. Få dine ansatte til at komme på et præmie eller kom med dit eget forslag.

Der behøver ikke nødvendigvis ikke være et straf for dem, hvis de ikke vinder. Og hold dig væk fra at vædde om penge. Hvis de taber, vil deres opfattelse af dig ikke blive en smule bedre. Bare det at de kan få dig til at gøre et eller andet, kan være motivationsfaktor nok.

Det skaber lidt et dig-mod-dem-situation, men det er på den sjove måde. Det kan skabe et bedre fællesskab for dem, fordi de får dem til at føle, at de arbejder sammen mod et fælles formål.

Hold ord, hvis de vinder, og giv dem den præmie, de har arbejdet så hårdt for.

Og lad være med at sabotere noget for dem. Det skaber kun splid mellem dig og de ansatte.

4. Lav konkurrencer

konkurrencer

Lav kun konkurrencer i virksomheden for de ansatte, hvis arbejdsmiljøet allerede er konkurrencepræget. Ellers kan det skabe splid mellem de ansatte. De skal med andre ord være vant til at konkurrere mod hinanden, selvom der i forvejen ikke er synlige præmier.

Ved at lave konkurrencer i et allerede konkurrencepræget arbejdsplads, giver du de ansatte den ekstra motivation ovenpå det, de allerede havde. Hvis gjort rigtigt, kan det skabe et bedre arbejdsmiljø, hvor de ansatte bliver motiveret til at arbejde hårdere.

Alt for store præmier kan have den effekt, at de ansatte, der allerede tidligt kan se, at de er langt bagud de førende, bliver demotiveret. Hav gerne præmier, der kan motivere nok, men småt nok til at de tabende ansatte ikke ærgrer sig for meget over det.

For at skabe bedre teams, kan du opdele de ansatte i grupper.

5. Gør arbejdet til et spil

På engelsk “workplace gamification”. Folk elsker spil. De fleste spiller på deres mobiltelefoner i forvejen. En metode, hvorpå man er begyndt at motivere ansatte på, er at gøre arbejdspladsen til et spil.

Vi elsker spil, fordi vi elsker at blive belønnet. Og vi bliver kun belønnet i et spil, når vi har gjort det godt. Det kan du udnytte ved at gøre din virksomhed et spilstation for de ansatte. Det virker dog bedst, hvis de ansatte arbejdsopgaver er målbare, f.eks. salg eller produktion.

Du kan selv lave et system, som ikke nødvendigvis indeholder brug af elektriske anordninger. Men der findes også programmer lige til det formål, som SalesScreen og Spinify.  

Flere artikler

Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER