kendte_firmanavnes_betydninger

Vidste du? 5 kendte firmanavnes betydninger

1. Nike

Nike
Foto: Nike

Den oprindelige virksomhed bag Nike hed Blue Ribbon, der solgte importerede  Tiger-løbesko fra Japan. Virksomheden og folkene bag blev nødt til at finde på et nyt navn, da de ville lave deres eget brand efter det gik skævt med Tiger. Stifteren, Phil Knight, ville navngive det Dimension Six, da det lød sejt for ham, men hans medarbejdere hadede det. En medarbejder fra en anden lokation sendte en besked, der kun lød “Nike”. Phil Knight følte sig presset og valgte Nike, da han løb tør for tid.

Navnet stammer fra den græske gudinde, Nike, der var gudinden af sejr.

2. Adidas

Adidas
Foto: Adidas

Mange går med den tro, at Adidas står for: “All Day I Dream About Sports”. Folk sværger på, at navnet betyder netop det. Der findes også en mere fræk version, som nok er den mest populære blandt teenagere.

Den rigtige forklaring er dog noget helt anden. Stifteren hed Adolf Dassler og havde Adi som kaldenavn. Tag kaldenavnet og de første tre bogstaver af efternavnet, så har Adidas. Det første holder ikke stik, selvom det kunne være den sjoveste.

3. IKEA

IKEA
Foto: Ikea

Vi tænker aldrig over navnet IKEA, måske i den tro om at navnet betyder noget på svensk eller så tager vi det bare for givet, fordi vi alle er så vant til brandet. Nogle påstår, at den betyder et eller andet på græsk. Det er det dog ikke ifølge IKEA selv.

Navnet er initialerne til Ingvar Kamprad, der er stifteren af Ikea, Elmtaryd, der var gården, hvor han voksede op, og Agunnaryd, der var den by, der var tættest på gården.

4. SPAR

SPAR_Logo-outline
Foto: Dagrofa

Jeg havde selv altid troet, at SPAR betød, ja, at vi som kunder kunne spare. Hvilket altid forvirrede mig, fordi jeg sparede sjældent noget, når jeg købte ind i Spar-butikker. Men det er ikke helt det navnet betyder. Og dog.

Det oprindelige navn er DE SPAR, der er et akronym for Door Eendrachtig Samenwerken Profiteren Allen Regelmatig. Det er hollandsk (SPAR er oprindeligt hollandsk) og betyder noget med: “Gennem enstemmig samarbejde profiterer alle regelmæssigt”.

5. Toyota

Toyota_Logo
Foto: Toyota

Toyota’s stifter hed Kiichiro Toyoda, hvilket leder til et spørgsmålstegn. Hvorfor hedder det så ikke Toyoda i stedet for Toyoda?

Det hed det også engang, men blev ændret til Toyota i 1937. Grunden til det er, at toyoda faktisk betyder “frugtbare rismarker” på japansk. For at undgå at blive forbundet med risbranchen, valgte ledelsen at ændre navnet til Toyota.

Flere artikler

Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER