Mænd får også stress

Mænd får også stress – men nu er hjælpen på vej

Selv om kvinder står for den største andel af stressramte i Danmark, bliver også et stigende antal mænd ramt af stress. Men nu er der hjælp på vej i form af en ny type coaching kun for mænd.

”Mænd kan opleve mistrivsel, stress og modløshed, hvis de ikke er i harmoni med sig selv og vigtige områder i livet. Det er hverken sundt for dem eller deres familie,” fortæller coach Thomas Wibling, der er holder til i Lille Skensved nær Køge. Gennem sit arbejde med stressramte mænd oplever han, at mænd har brug for muligheder, der går længere end den gængse behandling af stress.

Relateret: Egen virksomhed? Start med dig selv

Overlevelse frem for indlevelse

”Der er mange, ofte usagte, forventninger til os mænd. Forventninger fra vores kære, vennerne eller jobbet, som vi mænd skal matche,” siger Thomas Wibling og forsætter: ”Der er naturligvis også mange forventninger til kvinder, men min oplevelse er, at de er bedre til at søge støtte.”

Ifølge Thomas Wibling har kvinder en bedre fornemmelse for relationer, omsorg og behov og har trænet sproget for det. Imens mænd har haft travlt med at styrke kroppen og karrieren for at sikre overlevelse frem for indlevelse. ”I dag er der ikke så meget brug for at kunne overleve. Der er brug for at leve godt og i harmoni med sig selv og sine nærmeste,” understreger Thomas Wibling.

Det kræver sin mand at være mand

Kravene til dagens mænd er mange. De skal være empatiske og lyttende. De skal gå op i udseende, sundhed og have interesser. De skal være handymænd og tage sig godt af hjem og børn. De skal skabe trygge rammer og succes på jobbet.

”Der er en del på paletten, og mange mænd oplever, at det kan være svært både at navigere og være attraktive samtidig,” forklarer Thomas Wibling. Derfor åbner han nu op for en ny mulighed for mænd: mandecoaching og -terapi, hvor han bruger det, han kalder for mandens personlige kompas til overblik, afklaring og at sætte kursen for at kunne navigere sikkert i en travl og krævende hverdag og få øget forståelse for relationer, roller og et tydeligt sprog for seksualitet, behov, tanker, følelser og reaktioner.

Attraktiv og sexet at gå i terapi

”Det er ikke længere tabubelagt, at mænd arbejder med sig selv og deres udfordringer. Det er blevet mere in, at vi mænd udvikler os, og mange kvinder finder det attraktivt, spændingsfyldt, modigt og sexet. Så det er da fjollet, hvis vi ikke plukker sådanne lavthængende frugter,” smiler Thomas Wibling.

Fakta om Thomas Wibling

Thomas Wibling - stresscoach

Thomas Wibling er certificeret mastercoach, stresscoach og jobcoach. Han har erfaring fra mere end 3.000 coachinger og har drevet Wibling Coaching siden 2007. Thomas er 50 år og privat er han gift og har to børn og to bonusbørn.

Læs også: Giv dig selv den bedste start på dagen

Flere artikler

kunder_fra_helvede_udvalgt_billede
Ole Kristiansen

Kunder fra helvede

Kunder fra helvede-historierne er taget fra Clients from Hell-websiden, hvor du kan læse mange flere korte historier om forfærdelige kunder. Har du din egen Kunder

Læs artiklen »
Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER