drømmevirksomhed

Den fedeste drømmevirksomhed, skaber du ved at se indad først!

Måske har du gået rundt om drømmen i lang tid. Tanken om friheden til at bestemme selv og arbejde med noget du elsker og finder meningsfuldt. Det er en stærk og tiltrækkende drøm!

Men før du kaster dig ud i den og går i gang med udvikling af forretningsideen og skrive forretningsplanen, så kan det være det værd lige at tage et blik indad først.

Hvis du virkelig skal bygge en drømmevirksomhed op, så er det allervigtigste jo at den passer præcis til dig!

Du har en unik mulighed for at skabe noget. Noget, som giver mening, understøtter din personlighed og som du synes er sjovt og udfordrende på den fede måde. Så hvorfor dog nøjes og gå efter one-size standard-skabelonerne? Bygger du noget op helt fra din egen kerne, får du også den ekstra fordel, at din drømmevirksomhed bliver dybt autentisk. Og det giver en helt særlig iværksætter X-factor. 

Relateret: Derfor er det vildt vigtigt at turde tage fejl

Kig indad

Selvom du kan få masser af god og relevant rådgivning på din vej, så er det vigtig, at du har stillet skarpt på dig selv først. For der er ingen andre end dig selv, som kan skræddersy din drømmevirksomhed perfekt til dig.

Så prøv at vende blikket ind af og mærk efter, hvor godt kender du egentlig dig selv. Tænk lidt over om du på stående for eksempel kan svare helt klart på:

Hvad er dine værdier?

Ved du under hvilke forhold du egentlig præsterer allerbedst?

Hvad der får din passion og engagement helt op i top og hvad der dræner dig?

Hvis du ikke har styr på dine egne indre præferencer, så kan det være en stor udfordring at holde fast i sig selv og navigere værdibaseret. Du kan alt for let blive påvirket af andres meninger og synsninger, og her er det vigtigt at huske på, at de ofte kommer fra deres egne oplevelser, der netop er udsprunget af deres personlige præferencer! Det vil sige, at det ikke nødvendigvis vil passe til dig.

Det er vigtigt at understrege, at man selvfølgelig skal lytte til andres gode råd og erfaringer. Det er bare også vigtigt, at man husker at mærke efter om hjertet og mavefornemmelsen siger, om det er vejen for dig. Så derfor er det meget væsentligt at få fintunet det indre kompas, inden man går i gang!

At starte sin egen virksomhed er nemlig ikke kun en masse praktiske overvejelser. Det er også en personlig udviklingsrejse, med en ret stejl læringskurve og du kommer bedst fra start ved at starte indefra og ud.

Kortlæg dit iværksætter DNA!

Hvis du er usikker på, hvordan du kan kortlægge dig selv, så har jeg lavet et minikursus i 4 moduler, hvor du kortlægger dit personlige iværksætter DNA. Du får 4 udførligt beskrevne arbejdsbøger og 13 små videoer, som uddyber bøgerne og som tager dig igennem en proces. Her får du mulighed for virkelig at se dig selv i øjnene og få kortlagt dit eget brændstof, udgangspunkt, succesmønstre, præferencer, værdier og meget andet.

Og alt det for en pris, der svarer til to glas ”husets vin” på den lokale cafe.

Lyder det som noget for dig? Så se med lige her!

https://www.ivaerksaetterdna.dk/find-dit-ivaerksaetter-dna

Relateret: Opret en enkeltmandsvirksomhed | 2022

Udvalgte artikler

Mest læste

Indlæg skrevet af:

Marina Mana Petersen

Marina Mana Petersen

Jeg er iværksættercoach, forretningsudvikler, forfatter, kunstner og underviser. Jeg hjælper iværksættere godt fra start med bøger, kurser, 1-1 coaching og netværk. Du er tryg i mine hænder, jeg trækker på min erfaring gennem mere end 20 års fra egne virksomheder og fra jobs som iværksætterrådgiver, vækstkonsulent, forretningsudvikler og udviklingskonsulent med flere end 600 1-1 rådgivninger og som facilitator for adskillige erhvervsnetværk. www.drømmevirksomhed.dk

Flere artikler

spacex
Ole Kristiansen

SpaceX: Mission til Mars

SpaceX, hvis officielle navn er Space Exploration Technologies, er rigmanden, Elon Musk’s, projekt, hvis største mission er at kolonisere Mars i nærmeste fremtid. (Læs også:

Læs artiklen »
Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER