En guide til udenlandske overførsler for danske virksomheder

En guide til udenlandske overførsler for danske virksomheder

Mange danske banker gør det umuligt for SMV’er at lave udenlandske overførsler. Det kan være svært at drive virksomhed sådan, især hvis man har udenlandske leverandører.

Situationen har ramt mange virksomheder, måske som din, hårdt. Når de nu ikke kan laver udenlandske overførsler, er de nødt til at vende mod leverandører indenfor landets grænser. Og disse leverandører kan have den fordel at de leverer hurtigere, men er uden tvivl også dyrere. Det kan og vil betyde forringet indtjeningsevne, da du ikke altid kan bare kræve flere penge fra dine kunder, der så måske vil søge andre steder.

Det er en uholdbare situation, der skal vendes på et eller andet tidspunkt. De danske banker kan ikke altid forbyde udenlandske overførsler. Det er ikke godt for din virksomhed, heller ikke for dine kunder og dermed er det heller ikke godt for systemet.

Hvad hvis jeg dog fortæller dig, at der er udveje? Hvad hvis du nemt kan lave udenlandske overførsler, så du kan beholde dine udenlandske leverandører? For der er udveje, hvis du leder godt nok. Læs med her og find ud af, hvordan du kan blive ved med at lave udenlandske overførsler.

Relateret: Driv din virksomhed uden en dansk erhvervskonto

Hvorfor tillader bankerne ikke at man laver udenlandske overførsler?

Det kan være forvirrende, at en bank ikke vil lade én gøre, som en bank burde gøre. Især i den globaliserede verden vi lever i.

I Danmarks tilfælde er det blot bare en mere eller mindre isoleret sag. Der er ikke mange lande, hvis banker er så modvillige til at lade deres kunder udføre udenlandske overførsler.

Det er der en særlig grund til. Og grunden hedder Hvidvaskloven. Loven blev ændret og opdateret et par år siden som konsekvens af en specifik større bankskandale, der indebar hvidvaskning i milliardklassen. Ændringen af loven gjorde at danske revisorer, advokater og ikke mindst banker nu var nødt til at holde øje med deres kunder. Lidt som om de er agenter for politiet.

Det gjorde yderligere at de danske banker blev svære at snakke med. Det blev pludselig svært at åbne en erhvervskonto. Og det blev svært at holde en erhvervskonto åbent. Mange mistede deres erhvervskonti. Og andre, måske som dig, blev forbudt at lave udenlandske overførsler.

Men hvorfor lige præcis skal man ikke kunne lave udenlandske overførsler? Svaret til det er, at bankerne ikke kan spore penge, der kommer ud af landet, og være helt sikre på, at de er lovlige. Derfor vil de ikke tillade, at du laver udenlandske overførsler.  

Tillader Lunar udenlandske overførsler?

En af de spørgsmål, vi hører mest ofte, er om Lunar tillader udenlandske overførsler. Det er et godt spørgsmål, da mange synes at neobanken er meget attraktiv, især med deres priser for erhvervskonti.

 Svaret til spørgsmålet er både ja og nej. Private må gerne lave udenlandske overførsler, men det må virksomheder desværre ikke. Så, hvis du skal bruge Lunar Erhverv som en del af din virksomhed, skal du have fundet på andre løsninger også.

Løsninger til udenlandske overførsler

Der findes håb for dig og din virksomhed. Du kan sagtens betale dine udenlandske leverandører, underleverandører eller andre, selvom de danske banker ikke tillader det.

Svaret til dine bøn skal findes i udlandet. De udenlandske banker har nemlig ingen problemer med at du overfører til andre lande. Næsten alle lande. Der er nogle lande, der er under embargoer og man derfor ikke kan udbetale til. Men du burde kunne lave overførsler til dem, du handler med i udlandet.

Vi har to løsninger til dig. Den første er Revolut Business og en anden udenlandsk bank med danske kontonumre. Læs mere om dem her.

Løsning 1: Revolut Business

Revolut er en engelsk bank med hovedsæde i Litauen, men drives primært fra England. Bankens erhvervsafdeling hedder Revolut Business, hvor du kan få en erhvervskonto ret nemt.

Ved brug af en Revolut Business erhvervskonto kan du overføre til de fleste lande i verden. Ansøgningsprocessen er meget nem og rimelig hurtig, alt afhængigt af, hvor hurtig du er til at skaffe, hvad banken har brug for. Og hvis du gør alt i ansøgningen korrekt selvfølgelig.

Hagen ved Revolut Business er, at alle, der skal overføre til din erhvervskonto, skal bruge IBAN- og SWIFT-kontonumre for at lave overførsler. Sagt med andre ord, så skal de lave en udenlandsk overførsel til dig. Og hvis du skal handle med andre, der for eksempel skal lave bankoverførsler til din virksomhed, så kan det være svært at overtale dem og især deres danske banker om det.

Revolut Business kan dog sagtens bruges, hvis du ikke har kunder, der skal lave bankoverførsler til dig. Hvis du for eksempel har en restaurant, butik eller en webshop, kan du sagtens bruge det sammen med en kortterminal- og/eller betalingsløsningsudbyder, der ikke har noget imod at udbetale til en udenlandsk bank.

Oprettelse af Revolut Business koster ikke noget og du kan altid vælge det abonnement, der ikke koster noget, hvilket er meget brugbart, hvis man ikke forventer meget aktivitet i de første måneder af virksomhedens levetid.

Løsning 2: En udenlandsk erhvervskonto med danske kontonumre

guide til en udenlandsk erhvervskonto med danske kontonumre - produktbillede startup magazine

Der findes en bank, der kan gøre dit liv som virksomhedsejer meget nemmere. Der er nemlig en udenlandsk bank med danske kontonumre. Så med den erhvervskonto kan du modtage betalinger som var at de udførte almindelige bankoverførsler. De laver almindelige bankoverførsler, men laver i realiteten udenlandske overførsler. Smart!

Så den store fordel er, at du kan modtage bankoverførsler med danske kontonumre, men er der ulemper ved banken? Ja, der er én stor ulempe ved den bank, og det er at banken ikke kan udstede kredit- eller debetkort endnu. Grunden til det er, at banken er stadig godt i gang med at lave en aftale med kortselskaberne, så løsningen er på vej.

Hvis du er virkelig afhængig af betalingskort og vil stadigvæk have muligheden med danske kontonumre, kan du lave to konti med Revolut Business og den anden udenlandske bank. Problem løst!

Men den bank løser det store problem med at have danske kontonumre, som er meget vigtige at have, hvis ens kunder og leverandører kræver at man har disse.
Og ikke nok med at du får danske kontonumre, får du også en hurtig ansøgningsproces på under to uger! Det er meget hurtigere, end de danske bankers ansøgningsprocesser, der kan vare måneder.

Du kan komme i gang med ansøgningsprocessen med den udenlandske bank med danske kontonumre med vores guide, der hjælper dig med hele ansøgningsprocessen. Fra start til etablering af erhvervskonto!

Hvorfor vælge at have en udenlandsk erhvervskonto?

Der er selvfølgelig fordele ved at have udenlandske erhvervskonti. Lad os kigge på dem her.

Fordele ved udenlandsk erhvervskonto

  • Udenlandske overførsler
  • Nemmere at skaffe
  • Hurtigere ansøgningsproces

Den helt store fordel ved en udenlandsk erhvervskonto er selvfølgelig muligheden for at lave udenlandske overførsler. De udenlandske banker er ofte internationale banker, som er sagen med vores to banker. Og de lever mest af at man betaler overførselsgebyrer. Så de elsker sådanne overførsler, meget mere end de danske banker gør.

Og ikke mindst, så er de udenlandske erhvervskonti meget nemmere at få åbnet og ikke mindst meget hurtigere at få åbnet.

De danske banker kan tage flere måneder at lykkes med, især hvis man tager én bank ad gangen. Hvis det overhovedet lykkes for at overtale en bank til at åbne en erhvervskonto for én.

Relateret: Udenlandsk erhvervskonto med danske kontonumre

Flere artikler

Deliveo kurersoftware
Ole Kristiansen

Deliveo kurersoftware

Denne artikel er sponsoreret. Hvad er kurersoftware? Og hvordan fungerer det? Relateret: Gratis IT software til din SMV-virksomhed Hvad er kurersoftware? Kurersoftware tilbyder et system til

Læs artiklen »
Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER