Driv din virksomhed uden en dansk erhvervskonto startup magazine

Driv din virksomhed uden en dansk erhvervskonto

Det er ekstremt svært for mange iværksættere at få en dansk erhvervskonto for tiden. Siden du læser dette blogindlæg, er der stor chance for at du er en af dem. Og det er meget frustrerende for mange at få afslag efter afslag fra bank til bank. Et stigende antal iværksættere vælger endda at droppe deres iværksættereventyrer, fordi de ikke kan få en dansk erhvervskonto.

Bortforklaringerne fra bankrådgiverne kan være forskellige. ”Vi opererer ikke i den branche, din virksomhed befinder sig i”. ”Du skal have et dansk pas, før vi kan overveje at tage din ind som kunde”. ”Vi har vurderet, at din virksomheds økonomi ikke er stærk nok til at din virksomhed ikke kan overleve”. Ellers har vi også klassikeren med at banken kommer med et blank afslag.

Den reelle grund skal dog findes i hvidvaskloven. Den blev opdateret og strammet til i 2020, hvilket stillede hårde krav til advokater, revisorer og ikke mindst banker, der nu blev pålagt til at holde et skarpt øje med deres kunder. De hårde krav har gjort det dyrere og hårdere for bankerne at have en erhvervskonto åben. Og det er den simplificerede forklaring til, at det er blevet så svært at få en dansk erhvervskonto.

Men hvad, hvis jeg fortæller dig, at du måske har en chance for at drive din virksomhed succesfuldt uden en dansk erhvervskonto? Udenom de danske banker, der har ekstremt høje krav til dig som potentiel kunde?

Relateret: Ansøg om etablering af erhvervskonto optimalt [Mega guide]

Kan du ikke få en dansk erhvervskonto? Brug de udenlandske banker i stedet for

Mange andre lande har ikke lige så hårde krav overfor deres banker, som vores land gør mod vores banker. Og det er faktisk muligt for dig at finde en udenlandsk bank, der vil etablere en erhvervskonto for dig og din virksomhed. Især de europæiske banker er en god mulighed for dig, der har virksomhed og bor i Danmark. EU har gjort det muligt og nemt for dem, der bor i EU-lande at åbne konti i andre EU-lande.

Andre lande udenfor EU kan være svære at snakke med, men ikke helt umuligt, hvis du har en særlig tilknytning til det land. Men jeg vil dog råde dig til at du finder en europæisk bank. Gerne en neobank. De er meget nemmere at have med at gøre, end danske banker. Så hvis en dansk erhvervskonto er umulig for din virksomhed, prøv at finde en udenlandsk bank.

Kan min virksomhed klare sig med en udenlandsk erhvervskonto?

Det er desværre ikke alle virksomheder, der kan nøjes med at få en udenlandsk erhvervskonto og klare sig med det. Grunden til det er oftest virksomhedens influenter; leverandører, kunder eller samarbejdspartnere. Hvis dine influenter tillader brugen af en udenlandsk erhvervskonto, så er det ikke noget problem.

De danske banker har dog et problem med udenlandske overførsler. Og det går ud over en del danske virksomheder, der ikke længere må lave overførsler til udlandet. Hvis en af dine influenter ikke må lave udenlandske overførsler, så bliver det svært for dig at bruge en udenlandsk konto. I det tilfælde er du tvunget til at skaffe en danske erhvervskonto.

Mit bedst råd til dig er at snakke med virksomhedens influenter og finde ud af om de har mulighed for at lave udenlandske overførsler. De skal have bankens tilladelse til at gøre det, ellers kan det ende med at de også pludselig står uden en dansk erhvervskonto.

Hvis du derimod ikke har nogle problemer med at dine influenter enten modtager penge fra eller sende penge til udlandet, så har du grønt lys til at finde en udenlandsk erhvervskonto.

Relateret: En guide til udenlandske overførsler for danske virksomheder

Et kortterminal uden en dansk erhvervskonto

Hvis du har en butik, restaurant, frisørsalon, værtshus eller lignende og har brug for et kortterminal, så du har mulighed for at modtage andre betalingsmetoder end kun kontanter, kan du sagtens skaffe et uden at have en dansk erhvervskonto i første omgang.

Nets, der er en af de mest populære, hvis ikke mest populære, kortterminaludbyder i Danmark, er eneste mulighed, som du ikke kan bruge en uden dansk erhvervskonto. Andre kortterminaludbydere, især de udenlandske, har ingen problemer med at udbetale deres kunders penge til udenlandske konti. For dig handler det bare om at finde den rette løsning, for der er mange alternativer til Nets.

Ulempen er dog at du ikke vil kunne modtage ren Dankort, det har Nets monopol på. Men de fleste Dankort er efterhånden kombinationer af selve Dankort og Visa, og Visa-kort vil du kunne modtage med andre kortterminaludbydere end Nets.

Webshopbetalingsløsninger

Betalingsløsninger til webshops har nogenlunde de samme udbydere af de tilsvarende til kortterminaler. Det betyder, at hvis du har en webshop, så har du ikke kun de samme, men flere muligheder for at kunne tilbyde dine webshopkunder betalingsmuligheder på mange forskellige måder.  

Skal du have hjælp til en løsning uden en dansk erhvervskonto?

startup consulting logo

Det kan vi fra Startup Consulting hjælpe dig med. Udenlandske banker, betalingsløsninger eller begge dele kan vi hjælpe din virksomhed med. Kontakt os blot, så finder vi sammen ud af, hvilken løsning der er bedst for dig og din virksomhed.

Flere artikler

Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER