iværksætter_hjælp

Gratis hjælp og ressourcer til iværksætteren

Som iværksætter har man nogle gange brug for hjælp. Og det er forståeligt; iværksætteri er hverken en nem eller simpel sag. Man skal oftest have styr på og lære en masse nye ting og områder hen af vejen. Det er ikke altid, at man har råd til at ansætte dyre rådgivere. Det kan derfor nogle gange være rart at få noget gratis iværksætterhjælp som iværksætter. Her i artiklen får du (gratis) råd til steder, hvor du kan søge den gratis hjælp og også finde nogle ressourcer, som du kan benytte uden beregning som iværksætter.

Heldigvis for dig, er der hjælp at hente som iværksætter. Mange steder gratis. Iværksættere er værdifulde for samfundet, derfor findes der også hjælp at hente i det offentlige. Og der findes masser af andre måder, hvorpå du kan hente hjælp gratis og endda selvhjælp. Læs listen igennem og find de links, som kan hjælpe dig tage næste skridt.

(Læs også: Opstart af virksomhed i 10 trin)

Indhold - gratis hjælp til en iværksætter som dig

  • Kommunale udviklingscentre
  • Regionale erhvervshuse
  • Juridisk hjælp
  • Iværksætterforummer
  • Websider og blogs

Kommunale udviklingscentre

Din kommune tilbyder gratis hjælp til en iværksætter som dig, hvis ikke burde de have en anden løsning. De forskellige kommunale udviklingscentre tilbyder forskellige løsninger hver for sig. Men ofte finder du hjælp i form af forretningsplansgennemlæsninger, iværksætterkurser (nogle kan koste dig noget), 1:1 rådgivning, netværk, mentorordninger, gratis rådgivningsløsninger hos lokale rådgivningsvirksomheder og lignende.

Det er begrænset, hvor meget dit udviklingscenter kan hjælpe dig. De tilbyder trods alt hjælpen gratis og har derfor kun begrænset tid til dig. Så lad være med at se det som en totalløsning, selvom det kunne være rart. Men virksomhedskonsulenterne kan hjælpe dig med at vise dig, hvad dine næste skridt skal være, og det er meget rart, når man er på helt bar bund.

Find dit udviklingscenter i Dansk Erhvervsfremmes hjemmeside eller på din kommunes webside.

Regionale erhvervshuse

Der findes seks regionale erhvervshuse, der tilbyder hjælp til iværksættere og selvstændige, i Danmark. Erhvervshusene er ligesom de kommunale udviklingscentre gratis hjælp og skal ses som en overbygning til udviklingscentrene. Løsningerne de tilbyder, ligner udviklingscentrenes, så tag et kig på både dit udviklingscenter og erhvervshus.

Erhvervshusene er:

Juridisk iværksætterhjælp

Nogle udviklingscentre og erhvervshuse tilbyder netværksmøder eller dedikerede iværksætterhjælpsmøder med lokale virksomhedskonsulenter, heriblandt også jurister og advokater. De kan hjælpe dig gratis ved at snakke med dig om dine juridiske problemstillinger, men hvis der skal mere til end at bare få noget information, skal du have fundet betalt juridisk hjælp.

Der findes også gratis juridisk hjælp i form af en retshjælpsforening ved navn Iværksætterretshjælpen, som er stiftet  af Kristin Assaad fra LegalUp.  Her finder du direkte hjælp fra jurastuderende, samt en række artikler, der kan besvare dine juridiske spørgsmål.

Her er et link til Iværksætterretshjælpen.

Iværksætterforummer (eller fora, hvis du foretrækker det)

Du kan også som iværksætter hente hjælp hos andre iværksættere. Der findes masser af iværksætterforummer, hvor du kan stille spørgsmål, søge samarbejdspartnere og leverandører, finde betalt hjælp og lignende. Du kan tit hente rigtig god, gratis hjælp i disse forummer, for der findes også andre erhvervsledere og medarbejdere, der svarer på folks problemstillinger for at reklamere for deres virksomheder.

Amino er en rigtig god iværksætterplatform, hvor du kan hente svar i deres forum. Der findes og en håndfuld iværksætterforummer på Facebook. Du får links til nogle af dem her:

Iværksætter Netværket Danmark

Selvstændige og iværksættere – Forum

Iværksætter / StartUp i Danmark – Ren vidensdeling

Iværksætter Netværk Pro

Iværksætter DK

Websider og blogs

Du kan også selv finde svar på mange websider og blogs på internettet. De offentlige institutioner har en del websider, der kan hjælpe dig. Og der findes også en masse af blogs derude, skrevet og lavet af andre virksomheder, der kan hjælpe dig. Du kan finde artikler, e-bøger og endda videoer på forskellige sider. Denne liste er slet ikke udmattende og viser ikke alle blogs, som du kan udnytte gratis og bruge som hjælp i din rejse som iværksætter. Brug Google til specifikke problemstillinger, hvis du ikke finder den rette hjælp her i artiklen.

Her får du nogle gode websider og blogs, som du kan kigge igennem.

Offentlige:

(Tag også et kig på dit udviklingscenter og erhvervshus’ hjemmesider. Og gerne alle andre websider ejet af andre udviklingscentre og erhvervshuse. Der findes artikler og andre ressourcer, som du kan læse og bruge gratis)

Blogs og andre websider:

(Læs den oprindelige artikel)

Har du andre forslag?

Skriv den ned som kommentar nedenunder.

Flere artikler

Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER