tidligere_navne_af_kendte_brands

Tidligere navne af kendte brands

Nike
Foto: Nike

Tidligere navn: Blue Ribbon Sports

Før virksomheden begyndte at lave løbesko i eget navn, hed den Blue Ribbon i alle otte år fra 1964, hvor den blev stiftet, til 1972.

Det var kun, da virksomheden fik problemer med Tiger, en Japansk producent af sportssko, som de var importører for i USA, at de begyndte at producere i eget mærkenavn.

Nike blev valgt i sidste øjeblik af stifteren, Phil Knight, da de blev tvunget til at vælge et navn af deres leverandør, der var klar til at producere de første løbesko.

Knight var ikke glad for navnet, der hellere ville have navngivet brandet Dimension Six, som han syntes lød sejere. Men hans medarbejdere afviste navnet.

eBay_Logo
Foto: eBay

Tidligere navn: Auction Web

Auction Bay blev stiftet af Pierre Omidyar i 1995 som et hobbyprojekt. Han indså først potentialet af sitet, da hans hostingudbyder bad ham om opgradere til en virksomhedskonto, siden der var så meget trafik på sitet.

eBay-navnet stammer fra stifterens rådgivningsvirksomhed, Echo Bay Technology Group. Han ville ellers have navnet echobay.com, men adressen var allerede købt, så det blev til eBay i stedet for.

IBM

ibm
Foto: IBM

Tidligere navn: Computing, Tabulating & Recording Company

Forløberen til IBM havde det lange navn, Computing, Tabulating & Recording Company, inden den skiftede navn til omtrent lige lange International Business Machines Corporation.

Virksomheden skiftede kort efter til forkortelsen, IBM, som vi kender det den dag i dag.

ørsted logo de største danske virksomheder i 2022
Foto: Ørsted

Tidligere navne: Dansk Naturgas A/S, Dansk Olie og Naturgas A/S og DONG Energy

Selskabet blev skabt af den danske stat i 1973 som Dansk Naturgas A/S. Allerede i 1974 blev navnet ændret til Dansk Olie og Naturgas A/S, inden den i 2006 skiftede til DONG Energy. DONG er forkortelsen af Dansk Olie og Naturgas.

I 2017 skiftede selskabet navnet til Ørsted for at ære den danske H.C. Ørsted, der opdagede elektromagnetismen, og for at markere selskabets satsning på bæredygtige energiressourcer.

ISS

ISS logo de 10 største virksomheder i danmark
Foto: ISS

TIdligere navne: Kjøbenhavn-Frederiksberg Nattevagt og Det Danske Rengørings Selskab A/S

Selskabet blev først skabt som en vagtservice i 1901, dermed navnet, Kjøbenhavn-Frederiksberg Nattevagt. Først i 1934 gik selskabet ind i rengøringsbranchen og skiftede navn til Det Danske Rengørings Selskab A/S.

Og først i 1968 skiftede selskabet navn til ISS, der står for International Service System.

subway_logo
Foto: Subway
Tidligere navne: Pete’s Super Submarines og Doctor’s Association Inc.
 
Subway lagde ud med at hedde Pete’s Super Submarines. Så skiftede de navnet til Doctor’s Associates, fordi medstifteren Peter Buck havde en Ph.D.-grad og dermed var Dr. Peter Buck.
 
Det førte ikke til megen succes, så prøvede stifterne at skifte navn igen. Denne gang til Subway, som vi alle ved blev til en stor succes.
Google
Foto: Google
Tidligere navn: BackRub
 
Forløberen til Google hed faktisk BackRub, der blev stiftet i 1996.
 
Året efter i 1997 købte stifterne domænet google.com, men først i 1998 blev selskabet Google stiftet.
 
Navnet Google stammer fra nummeret googol, der er 10 ganget med sig selv hundrede gange. Det var åbenbart en stavefejl af googol, der førte til google, der også er nemmere at huske og stave.

Flere artikler

offline_marketing
Ole Kristiansen

Offline marketing

Der findes to hovedkategorier indenfor markedsføring: Offline og online. Læs, hvad offline marketing handler om i vores guide.

Læs artiklen »
Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER