6 hobbyer der gør dig til en bedre iværksætter

6 hobbyer, der gør dig til en bedre iværksætter

Mangler du hobbyer, der gør dig til en bedre iværksætter?

Selvom vi ikke er i gang med opgaver, der er relateret til vores virksomheder, kan vi altid gøre os bedre og blive til bedre iværksættere. Og vi kan gøre det ved at have det sjovt med hobbyer, der ikke nødvendigvis har noget med vores virksomheder at gøre.

Konstant forbedring behøver nemlig ikke være at du arbejder hele tiden. At gøre er at lære, ja, men der er kun så meget, du kan lære ved at udføre dine daglige opgaver. Der er også mange andre egenskaber og erfaringer at hente i din fritid.

Så her får du 6 hobbyer, der gør dig til en bedre iværksætter.

Relateret: Omdan din hobby til virksomhed

Rejser

Der er så meget, vi kan lære, fra andre steder i verden. Et nyt og noget, som du ikke har oplevet før, er nye måder at tænke og gøre ting på.

Når du er ude og rejse, har du måske lagt mærke til, at du bliver meget interesseret i, hvordan andre iværksættere løser de samme ting, som du løser for dine kunder. Den nysgerrighed er meget vigtig for din udvikling som iværksætter. Det er det, der gør at du lærer nye ting. Så når du er ude at rejse i et andet land, skal du give efter til den nysgerrighed og lære.

En rejse i udlandet kan også give dig nye forretningsidéer, der kan vækste din virksomhed. Det er utroligt, hvad vi kan finde på, når vi tænker en smule anderledes og ser på tingene på en ny måde.

Iværksættermentor

At være mentor og give sin egen viden videre til en iværksætter, der går igennem, hvad man selv har været igennem, er meget givende. Det er først, når vi skal give vores viden videre, at vi lærer det fuldt ud.

At se mentéen udfolde sig og blive bedre er lige så givende som det er at se vedkommendes virksomhed vokse og opleve det, man har givet videre, virke.

At være mentor er en rigtig god måde at blive en bedre iværksætter på og lige så meget at give tilbage til samfundet på.

Frivilligt arbejde

At blive mentor er ikke den eneste måde, hvorpå du kan give tilbage til samfundet. At være frivillig i en nonprofitorganisation er lige så god.

Og frivilligt arbejde kan lære dig virkelig meget. Du kan være menig frivillig medarbejder, lokal leder, afdelingsleder, osv.

Det er fantastisk at finde ud af, hvad ens hjerne kan finde på, når man arbejder på forskellige ting, stort set uden budget. Du bliver eksponentielt mere kreativ, når du pludselig skal arbejde uden penge.

Relateret: 7 danske miljøorganisationer

Boglæsning

Her kan du hente masser af inspiration og viden. Med bøger kan du forbedre din hjernefunktion, forbedre dine kommunikationsevner, reducere dit stressniveau og blive mere kreativ.

Du kan også finde lige præcis den viden, som du leder efter, i bøger. Om du vil blive bedre til markedsføring, ledelse, virksomhedsstrategi eller blive bedre som person, kan du finde bøger om alt. Det er bare om at finde den første og begynde at læse lidt ad gangen hver dag.

Sport

Enhver sportsgren er fantastisk læring for alle iværksættere. Om det er individuelt eller holdsport. Man kan drage mange paralleller mellem sport og iværksætteri. I begge felter skal man være god til at sætte mål, både som individ og hold, repetere forskellige opgaver/øvelser og være i stand til at skifte strategi når som helst.

Ved individuelle sport lærer vi også at man ikke kan klare alt alene. Hvis du er en solopreneur, bliver du også nødt til at søge hjælp udefra en gang imellem.

Og ved holdsport lærer vi dynamikken i gruppen ved at kunne arbejde mod et fælles mål og ikke mindst samarbejde på en intens måde.

Så, ja, hvilken som helst sport som hobby kan hjælpe dig med at blive en bedre iværksætter.  

TV- og computerspil

Det her kan være svært at tro, men spil kan faktisk gøre dig til en bedre iværksætter.

For at være god til spil, skal man være problemløsningsorienteret. Det kræver tit hårdt arbejde og udholdenhed og hårdt arbejde for at kunne blive løse opgaver i et spil.

Ved at spille, kan du blive bedre til fejl- og fiaskohåndtering, træffe gode beslutninger og forstå den iterative natur af succes.

Men det kræver også at du holder dit tidsforbrug på et acceptabelt niveau. Det nytter ikke din virksomhed noget, hvis du bare sidder og spiller hele dagen lang uden at bruge et minut på at sælge noget.

Relateret: Spil der gør dig til en bedre iværksætter

Flere artikler

Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER