spil_der_gør_dig_til_en_bedre_iværksætter

Spil der gør dig til en bedre iværksætter

Hvad har spil at gøre med dig, hvis du er iværksætter? Mange vil argumentere for at spil bare er spild af tid, især hvis du er iværksætter og har din egen virksomhed. Du spilder jo din tid, hvis du ikke bruger den på virksomheden, gør du ikke?

Eksperter som Jon Harrison, der har skrevet bogen, “Mastering The Game: What Video Games Can Teach Us About Success In Life“, vil være uenig med dig, hvis du synes, at spil bare er spild af tid.

Ifølge Harrison, er spil meget lig med virkeligheden: De er problemløsningsorienteret, hvor udholdenhed og hårdt arbejde ofte er nøglen til problemløsningerne.

Han siger: “Lige under den digitale overflade af computerspil, ligger der et utal af lektioner og succesprincipper for iværksættere, der ofte er overset, fordi kritikere afslår computerspil på forestillingen om at sådanne spil er spild af tid, barnlige og kilde til overdreven vold.”

Relateret: Start med dig selv

Hvorfor de rette spil kan være godt for dig

Der er masser af fordele ved at bruge spil, hvis du vil blive en bedre iværksætter. Som nævnt overfor, så er spil problemløsningsorienterede. Og som iværksætter er du netop en problemløser, der løser problemer for dine kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere. Og der er mange flere fordele. Her får du tre af dem.

Fejl- og fiaskohåndtering

Stiftelse og drift af en virksomhed er ikke uden fejl og fiasko. Du kommer til at lave en masse af dem. Nogle gange så store, at du måske har lyst til at give op.

Det samme oplever du i spil. Ofte meget mere, end du ville gøre i virkeligheden.

Disse oplevelser i spil lærer dig at blive ved, selv når det bliver hårdest.

Beslutningstagen

Vi laver beslutninger hele tiden. Ofte mindre beslutninger end de større. Det forholder sig ikke anderledes i spil som det er i virkeligheden.

Når vi spiller spil, skal vi træffe beslutninger, der kan have store konsekvenser senere hen. Det kan du bruge i virkeligheden, hvor det i høj grad også gælder.

Forståelse af den iterative natur af succes

Der er masser af gentagelser i et spil. I de fleste spil gør man i større og mindre grad det samme om og om igen. Det forholder sig ikke anderledes i din virksomhed. Køb, sælg, køb, sælg. Udfør ydelse, modtag penge, udfør ydelse, modtag penge. Osv.

Ved at gentage de samme ting hver dag sikrer du at du har succes med din virksomhed, lige præcis som du gør i computerspil.

Annonce: Gamer Gadgets – Gadgets for gamere

3 spil, der gør dig til en bedre iværksætter

Der findes tusindvis af forskellige spil til computere, konsoller og mobiler, men som iværksætter skal du være meget kræsen. For det er nemlig ikke alle spil, der gør dig til en bedre iværksætter.

Nogle er bedre end andre. Og virkeligheden er at der findes mange flere spil, der ikke hjælper dig som iværksætter, end det modsatte.

Her får du 3 spil, du faktisk bliver en bedre iværksætter af.

1. Football Manager

football_manager
Billede: SEGA/Sport Interactive

En fodboldtræner har i virkeligheden intet med en klubs økonomi at gøre. Men i Football Manager-spillet, kan du selv bestemme om det faktisk er noget, du vil gøre. Det er lidt begrænset, hvad du kan selv have kontrol over, men det lærer dig hovedprincippet: Hvis du sælger mere for, end hvad du køber, så har du overskud.

Med det er ikke kun det, du lærer med Football Manager. Du lærer om konkurrenter (andre klubber), HR (dine spillere og stab), målsætning (hvad kan og skal du vinde og hvad kan og skal ikke vinde) og ikke mindst skal du arbejde hårdt for at blive i toppen, når du er nået dertil.

2. Cities: Skylines

cities_skylines
Billede: Paradox Interactive

Det ville have været SimCity, der startede konceptet med at drive egen by i spil, men Cities ser ud til at have taget over i markedet.

Med Cities: Skylines lærer du at planlægge langt ude i fremtiden, gøre og holde dine kunder (indbyggerne) glade og ikke mindst at holde økonomien kørende.

Det er selvfølgelig meget mere indviklet at styre en by end en virksomhed. Det kan i sig selv være en stor fordel, da det vil synes meget mere simpelt, når du vender tilbage til at styre din virksomhed.

3. The Founder

The Founder er et gratis online spil, der handler om at starte og drive ens egen virksomhed. Det bliver ikke meget mere relevant for dig og din virksomhed. Du behøver ikke nogen log-in eller betale noget som helst for at spille spillet.

Jeg behøver vist ikke nævne, hvad du lærer i spillet, da det giver sig selv, så giv det en chance og se om du ikke bliver hooked af det. Du kan selvsagt lære en masse i processen.

Spil den gratis her.

Flere artikler

Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER