Skab magiske aftener i haven med god havebelysning

Skab magiske aftener i haven med god havebelysning

En smukt oplyst have kan forvandle enhver aften til en magisk oplevelse. Udendørsbelysning spiller en afgørende rolle i at skabe den rette stemning og sikre, at haven ikke er for mørk. Med et væld af muligheder og overvejelser kan du vælge de rette lamper og led lys udendørs til at lyse din have op på en smuk og energieffektiv måde.

Læs også: Hvilke virksomheder kan have gavn af at købe busreklamer?

Overvejelser om belysningen

Inden du suser ud og kommer havebelysning, kan du overveje faktorer som lysintensitet, retning og farvetemperatur. For at få en lampe, der er energibesparende og fleksibel kan du vælge lamper med justerbare hoveder eller bevægelsessensorer.  Du kan vælge mellem væglamper, sokkellamper eller nedgravede lamper afhængigt af haven og dine behov. Her er materialet vigtigt og særligt rustfrit stål eller aluminium har en god holdbarhed, der kan modstå forskelligt vejr. For at opnå den ønskede atmosfære er det nemlig vigtigt at vælge de rigtige udendørslamper.

Fordele ved LED-lys

Netop led lys udendørs er en god løsning, da de er energieffektive og har lang levetid. De er også miljøvenlige og giver mulighed for forskellige farvetemperaturer for at skabe den ønskede stemning. De kan også styres via smarte systemer, hvilket giver dig mulighed for at tilpasse belysningen efter dine behov.

Tips til at indrette en optimal havebelysning

  • Læg en plan for belysningen og de vigtigste områder i haven, du gerne vil fremhæve eller lyse op. Under planlægningen kan du med fordel overveje sikkerhed, f.eks. gennem diskret belysning ved trapper og gangstier kan du bedre undgå faldulykker.
  • For at undgå overbelysning, kan du vælge udendørsbelysning med dæmpningsfunktion og på den måde i stedet skabe en behagelig atmosfære.
  • Du kan sagtens kombinere forskellige typer lamper og lyskilder for at skabe dybde og dimension i din have.
  • Glem ikke at oplyse din have omkring siddeområder, terrasser og spisepladser for at forlænge dine sommeraften udendørs og de hyggelige stunder om aftenen.

Flere artikler

Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER