junkbusters bil og skraldemænd

Junkbusters: Miljørigtig og bæredygtig affaldshåndtering

Junkbusters er en dansk virksomhed, der gør en ekstra indsats, når det handler om affald. I en branche, der stod fast i gamle rutiner, gjorde Junkbusters noget, de fleste ikke gjorde: Tænkte anderledes på en løsning, der havde ændret sig i årtier.

Her får du mulighed for at læse lidt om Junkbusters tilbliven og ydelser.

Relateret: Tesla, Inc.: De tidlige år

Også relateret: Sådan markedsfører du din grønne virksomhed

Stiftelse

I 2009 var Steffen Rasmussen, stifter af Junkbuster, på vej med en flyver fra England. I flyveren læste Steffen et flymagasin og blev fanget af en artikel om en affaldsafhentningsfirma, der gjorde tingene anderledes. Firmaet blev hyldet for noget, som de fleste i affaldsbranchen aldrig blev hyldet for: God service.

Det undrede Steffen, at en virksomhed blev hyldet for noget så simpelt som god service. Det satte tankerne i gang hos ham, hvorefter han hurtigt begyndte at undersøge, om det samme gjaldt herhjemme i Danmark. Hans markedsundersøgelse viste hurtigt, at god service også var en mangelvare i affaldsbranchen.

Steffen investerede hurtigt i en lille lastbil, tog et lastbilkørekort og stiftede Junkbusters i juni 2009. Udstyret med en Nokia 3310 kørte han ud og jagtede de første kunder. Junkbusters var officielt den første affaldstaxa, der indebærer at en kunde blot bestiller afhentning af storskrald, så bliver det hentet hurtigt af Junkbusters, i Danmark

Han tog ikke fejl om efterspørgslen. Og det var ikke kun herhjemme i Danmark, at den slags service var eftertragtet. For Junkbusters har også nu afdelinger i Sverige og Tyskland, udover at være landsdækkende i vores land.

I 2014 vandt selskabet E-handelsprisen for at have digitaliseret en eller så konservativ branche.

Relateret: De 10 største klimasyndere

steffen rasmussen stifer af junkbusters
Steffen Rasmussen, stifer af junkbusters

Affaldshåndtering på den grønne måde

Junkbusters har tre forskellige serviceydelser, der hjælper dig med at komme af med dit skrald. Uanset hvilken service, du bruger, er du sikret, at Junkbusters håndterer affaldet på den mest miljørigtige måde.

Affaldstaxa

Med affaldstaxa-servicen kan du nemt komme af med dit storskrald. Efter bestilling af afhentning, kommer Junkbusters og henter dit skrald og skaffer sig af med det hele på bedst mulige måde, der skåner miljøet bedst muligt.

Du kan enten sortere affaldet selv i forvejen og gøre det billigere for dig selv eller lade Junkbusters om det og spare tid.

Intakt storskrald, der kan genbruges, såsom møbler, bliver altid doneret til forskellige velgørenhedsorganisationer, der sælger det videre.

Affaldstaxaer kører i Storkøbenhavn og Aarhusområdet.

Junkbags

Junkbags er bigbags, du kan bruge til at sortere i dit affald. Om det så er i privaten eller på arbejdet. Du kan hente Junkbags hos din lokale Carl Ras, Stark, Fog, Bygma eller Østerbro Tømmerhandel.

Når du har fyldt dine Junkbags op med forskelligt affald, bestiller du afhentning også er det klaret på ingen tid.

Container

junkbusters container

Du kan også leje en affaldscontainer, hvis du har meget skrald, du skal af med. Junkbusters leverer tre slags affaldscontainere i hele landet.

Du kan endnu engang gøre det billigere for dig selv, hvis du sorterer affaldet før afhentning. Hvis du ikke gør det, vil det koste dig op til  4 gange så meget pr. ton, end hvis du havde sorteret inden afhentning.

Sådan håndterer Junkbusters dit affald

Donationer

Som tidligere nævnt, bliver intakt skrald doneret til velgørenhedsorganisationer rundt om i landet, mod betaling for den ekstra tid, Junkbusters’ skraldemænd bruger på det. Det kan for eksempel være Kræftens Bekæmpelse eller Dansk Røde Kors, men du kan også selv vælge en organisation, du brænder for. Så sørger dine skraldemænd for at det bliver leveret det rette sted.

Sortering

Hvis du ikke selv har sorteret affaldet på den korrekte måde, sørger Junkbusters selvfølgelig det for dig.

Junkbusters er eksperter i affaldssortering, før aflevering til de rette steder, der sorterer affaldet yderligere.

Affaldet bliver sorteret efter kategorier, så så meget som muligt kan genbruges eller genanvendes.

Bortskaffelse og genanvendelse

Op mod hele 99% af affald, der bliver hentet af Junkbusters, bliver genbrugt eller genanvendt.

Affaldsselskabet samarbejder med mange sorteringsanlæg, der sorterer affaldet igen og genanvender næsten det hele.

Lige præcis de miljøvenlige procedurer har gjort at Junkbusters er de førende i deres branche.

Relateret: Sådan markedsfører du din grønne virksomhed

Flere artikler

Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER