Iværksætternes online magasin og blog
positive_tanker

Vil du have positive resultater? Hav positive tanker!

Ifølge en undersøgelse lavet af amerikanske National Science Foundation har du omkring 12.000-50.000 tanker hver dag. Og ifølge samme undersøgelse er 80% af disse daglige tanker negative.

Hvis du tænker, at det er voldsomt, er det fordi det lige præcis er det. Selvom vi ikke altid viser det overfor omverdenen, er vi mennesker altså meget negativt indstillet. Og hvis du prøver at lægge mærke til det, så er dine første tanker ofte negative. Dine første reaktioner til ting, der sker omkring dig, kan være positive, men dine indledende tanker er oftest negative.

Og siden langt de fleste af vores tanker er negative, kan vi nogle gange være negative overfor omverdenen uden at lægge mærke til det. Og det går også tit ud over dig selv, da mange af dine negative tanker handler om dig selv.

Ved at have overvejende negative tanker påvirker du dig selv og dermed også din omverden. Dermed får du oftere negative resultater end positive.

Så du skal gerne gøre alt for at undgå så mange negative tanker som muligt. Du kan ikke slette dem alle, men du kan selv gøre noget ved, at positive tanker tager over i stedet for.

(Læs også: Find din motivation igen, når den mangler)

Fordele ved et positivt mindset

Der findes et hav af fordele ved at have et mindset, der er positiv. Her får du tre af de vigtigste af dem.

Øget selvtillid

Tit nedgør du dig selv med dine egne tanker, når du har negative tanker. Når du selv holder op med at nedgøre dig selv i tænker positivt i stedet for, ændrer dine tanker om dig sig også. Positive tanker om alt, inklusivt dig selv, øger din selvtillid betragteligt.

Et lykkeligere liv

Flere positive tanker betyder udover et øget selvtillid også et generelt lykkeligere liv. Dine tanker styrer dit humør, da du reagerer overfor dem. Heldigvis for dig selv, så styrer du også dine tanker, ellers kan du lære at styre dem. Flere positive tanker betyder et bedre humør, der i den lange ende betyder et lykkeligere liv.

Positive resultater

Ved at styre dit adfærd gennem dine tanker, der overvejende bliver positive, får du positive resultater. Hvordan? Først og fremmest handler det om de ting, du selv gør. Jo bedre selvtillid du selv har, desto bedre arbejder du og laver bedre opgaveresultater.

Men det handler også lige så meget om de signaler, du sender ud til dem rundt omkring dig. For eksempel dine ansatte, måske. Ved at sende positive signaler, ved at være positiv omkring dem, ”smitter” du dem med den positive indstilling. Det fører til, at de kan lide dig bedre og vil arbejde hårdere for dig. Men at de bliver smittet med den positive indstilling, bliver de også selv gladere. Og hvis det er godt for dig selv og dine egne opgaver, så gælder det samme for dem.

Sådan omdanner du dine negative tanker til positive

Lyder det godt med fordelene? Så kom i gang med at have så mange positive tanker som overhovedet muligt, så du kan få positive resultater.

Her får du 5 forslag til, hvordan du kan gøre det. Men husk, der findes mange andre måder, der kan gøre dig glad på.

1. Vær bevidst over dine tankers natur

Allerførst handler det om at være selvbevidst. Det handler om at du ved, om dine tanker er positive eller negative. Et negativt mindset kan have været der det meste af dit liv. Og jo længere det har været der, des dybere ligger det i din underbevidsthed. Det er utroligt svært at styre underbevidstheden, og hvis den er negativt anlagt, så vil du have en stor tendens til at have negative tanker lige fra du står op til du går i seng.

Så tag et øjeblik en gang imellem og analyser dine tanker. Tænker du positivt eller negativt? Hvis det er negative tanker, du tænker, så sig til dig selv at du bliver nødt til at gøre noget ved det nu. Første skridt er altid at være bevidst om dine tanker natur, om det er negative eller positive. Hvis du ikke lige stopper op en gang imellem og ser om du tænker negativt, kan du ikke stoppe dine negative tanker. Og det vil bare fortsætte i samme nedtur længe, inden du selv gør noget ved det.

2. Giv dig selv en god morgen

Den bedste og positive start på dagen giver dig det bedste grundlag til resten af dagen. Start dagen på en god måde og du vil møde op på arbejde glad. Stå tidligt op, tidligere end du plejer at gøre, og brug tid på dig selv. Lav noget motion, giv dig selv god tid til at tage et bad, til morgenmaden eller noget andet. Gør, hvad der end skal til for at du kan være glad lige fra morgenen af.

(Læs også: Giv dig selv den bedste start på dagen)

3. Lyt til musik

Alle elsker musik, det handler kun om hvilken slags. Lyt til den slags musik, som gør dig glad og giver dig et smil på læben. Musik har mange fordele og den største af dem er, at det altid kan få os i bedre humør næsten altid.

Så næste gang, du bliver bevidst om at du overvejende har negative tanker, prøv at lytte til det musik, der gør dig glad. Lav en playliste på Spotify, du kan starte hver gang, du har brug for det. Og oplev så, hvor bedre du har det bagefter.

4. Meditation

Hæng på her. Jeg ved godt, at det kan lyde fuldstændig åndsvagt, hvis du ikke har prøvet lignende før. Det var det for mig, før jeg begyndte at meditere. Men jeg gav det en chance og det kan du også.

Meditation har masser af fordele, når man tænker på vores tanker. Det hjælper dig med at få fokus, mindsker dit stressniveau og beroliger dig. Og ikke mindst, så kan det hjælpe dig med at identificere dine negative tanker og fjerne dem.

Der findes masser af meditationsmetoder. Og nej, det er ikke kun til buddhistiske munke eller hipsters, alle kan dyrke meditation. Du skal blot ud at finde den slags meditation, der virker for dig.

Søg på nettet, YouTube eller prøv disse forslag:

5. Vær taknemmelig

Vi er alle sammen så utaknemmelige, synes du ikke? Du har sikkert mødt flere, der har opført sig utaknemmelige overfor dig. Måske en kunde. Du hjælper én med noget vigtigt, også får du ikke engang en enkelt tak fra ham.

Sagen er, at mange af vores negative tanker kommer fra vores utaknemmelighed. Vi tager tingene for givet og ser bare som noget, vi er berettiget til. Og så leder det videre til at vi i stedet leder efter noget at være utilfreds over. Endnu engang negative tanker.

Tænk nu over en person, der altid er taknemmelig. En favoritkunde måske? Ser han eller hun ikke altid glad ud? Det er der en grund til. Taknemmelige personer er glade mennesker.

Vend de tanker, der leder til utilfredsheder, til taknemmelighed. Ikke blot kommer du til at gøre folk, du siger tak til, glade, men du kommer også til at føle dig bedre. Netop fordi du tænker mere positivt.

Flere artikler

Startup Magazine