som vilde dyr_artikel

Som Vilde Dyr: Hårdtslående romandebut om det københavnske startup-miljø

Den 19. marts udkommer Laurids Gissels debutroman, Som vilde dyr, på Brændpunkt.

Som vilde dyr følger den nyuddannede Albert, der lander sit første job i den københavnske startup Plan.it. Her bliver han begejstret over den tempofyldte og spændende arbejdsplads, men hurtigt går det op for ham, at han er havnet i et kynisk miljø, hvor kun den stærkeste overlever. Albert trækkes gradvist længere ind i en nådesløs magtkamp, som tvinger et mørkt kapitel fra hans fortid frem og truer det liv, han har opbygget med kæresten Sidsel.

Relateret: Boganmeldelse: Shoe Dog

Uddrag fra Som vilde dyr

som vilde dyr cover

Kapitel 3:

“Vi to, Albert, er ikke bare syvende generations slipsedyr. Vi er pionerer. Vi vover noget. Vi bygger ting op fra bunden ligesom fucking Jeff Bezos, Steve Jobs og alle de andre gyldne røvhuller.”

Kapitel 15:

Som en stråle af opkast væltede affekt op i ham og tog styring over hans krop, der blev reduceret til reflekser og impulser. Bitterheden. Raseriet. Afmagten. Frustrationen. Sorgen. Frygten. Chokket. Det hele samlede sig til et brøl. Han greb en kop, der stod på bordet og kylede den ind i væggen, så den kolde kaffe i et sekund dannede et Rorschachmønster på tapetet. Han smadrede en stol ned i gulvet. Træ og splinter fløj om ørerne på ham, og han skreg for hver gang, han hamrede det maltrakterede møbel ned i plankerne under sig.

Bogen er inspireret af egne erfaringer med startup-miljøet

Laurids Gissel

For Laurids Gissel har det været naturligt at lade bogen tage udspring i det københavnske startupmiljø, som han selv har haft inde på livet og er fascineret af.

Han uddyber:
“Der er meget dramatisk potentiale i den verden, fordi kontrasterne er så markante. Du bliver blæst bagover af en berusende energi og en unik mulighed for at få meget ansvar meget hurtigt. Der hersker en “os mod verdenmentalitet”, der gør, at sejrene ofte føles så meget vildere.

Modsat er det også min erfaring, at nederlagene slår tilsvarende hårdt, fordi ansvaret for dem hurtigt lander på enkeltpersoner og har større konsekvenser. På den måde kan tilværelsen i en startup være et hæsblæsende eventyr, men den kan også knække nakken på én særligt hvis man er nyuddannet og ved at finde sine ben på arbejdsmarkedet og i livet som det er tilfældet med hovedpersonen, Albert.”

Debuterende forfatter med rødder i Nordjylland

Laurids Gissel er født i nordjyske Fjerritslev i 1987. Han var forbi både Aarhus og London, inden han bosatte sig i København, hvor han i 2015 blev cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling ved Københavns Universitet. Som vilde dyr er hans romandebut.

Udgivelsen er støttet af Statens Kunstfond.

Detaljer om bogen

Titel: Som vilde dyr

Sideantal: 236

Udgivelse: 19/3 2022

Forlag: Brændpunkt

ISBNnummer: 9788794229302

Forfatter: Laurids Gissel

Flere artikler

Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER