Tips til nye iværksættere

Tips til nye iværksættere

Denne artikel er sponsoreret.

Er du i gang med at starte en ny virksomhed op eller kunne du godt tænke dig det? Det kan være både svært og hårdt at komme i gang, og derfor kan det være rart med nogle pejlemærker eller nogle gode tips til at komme igennem processen. Så her kommer nogle tips, som forhåbentligt kan hjælpe.

Relateret: 6 hobbyer, der gør dig til en bedre iværksætter

Undersøg marked og målgruppe

Først og fremmest er det vigtigt at undersøge markedet, inden du lancerer et nyt produkt og/eller en ny service. Det er altafgørende, at din virksomhed bygger på et godt og holdbart fundament, og det gør det kun, hvis der er en fremtid i det, som din virksomhed skal sælge. Denne del af processen af at blive iværksætter er derfor uhyre vigtig.

Du har nok set Løvens Hule, hvor løverne vurderer iværksætteres innovative idéer og giver dem konstruktiv feedback. Forsøg at se kritisk på din egen virksomhed eller idé for at vurdere, om der er et hul i markedet, hvor din virksomhed passer ind. Det behøver ikke nødvendigvis være, fordi du har opfundet et nyt produkt. Det kan også bare være, at du har taget stilling til, om der er mangel på fx indretningsarkitekter eller tømrere i din del af landet, så der er mulighed for at få kunder i biksen.

Lav en forretningsplan

Så snart du har styr på dit produkt og din målgruppe, er det en god idé at lave en udførlig forretningsplan. Her kan du detaljeret forklare de forskellige aspekter af din virksomhed. Det indebærer bl.a. at redegøre for dit produkt og/eller dine services, dit budget, markedet, finansiering og virksomhedens mission og vision.

Du kan også beskrive, hvordan hverdagen i virksomheden skal fungere og hænge sammen rent praktisk. Forretningsplanen kan fungere som en overordnet rettesnor til at holde styr på virksomhedens kerneoplysninger.

Relateret: Skriv din virksomheds forretningsplan

Opbyg og udvid dit netværk

At netværke er blevet et meget populært begreb – især i takt med at LinkedIn er blevet en populær platform til alt, der har med arbejdslivet at gøre. Det kan være en stor fordel at have et stort og/eller godt netværk. Det kan både hjælpe dig til at udbrede kendskabet til din virksomhed og måske hjælpe dig med at sørge for kunder.

Du kan opbygge og udvide dit netværk ved at tage til netværksevents i dit nærområde eller ved at være meget aktiv på LinkedIn. LinkedIn er under alle omstændigheder en god måde at pleje dit netværk og holde styr på dine kontakter, hvis du får brug for at kontakte dem på et tidspunkt. Platformen gør det også muligt for andre at se, hvem du ellers kender og på den måde kan du også udvide dit netværk.

Bliv klogere

Hvis du er ved at starte en virksomhed op, har du måske evner inden for flere forskellige felter. Men ingen kan alt, og derfor kan det være en god idé at tage et kursus i det, som du ikke er stærk i, så din virksomhed kan stå endnu stærkere. Hvis du er fotograf eller murer, men ikke er en haj til bogføring og regnskaber, kan du for eksempel tage et kursus i dette.

Hvis du på sigt bliver i stand til selv at varetage bogføring og regnskab for dit firma, er det en god investering. Om ikke andet er det altid en god idé som selvstændig at være sat godt ind i sagerne på alle fronter af virksomheden. Og hvis du mangler finansiering til enten et kursus eller til at hyre en ekstern til at varetage fx din bogføring, kan du tage et iværksætter lån. Det kan bruges til lige det, du mangler i forhold til din nystartede virksomhed.

Læs også: Opstart af virksomhed i 10 trin

Flere artikler

apple_produktflops
Ole Kristiansen

8 Apple produktflops

Apple er en mastodont i techuniverset, men selskabet har også lavet en masse produktflops. Se her en liste over 8 af Apple’s produktflops.

Læs artiklen »
Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER