Elon Musk rigeste personer

De 10 rigeste personer i verden i 2024

Listen følger Forbes Magazine‘s liste af de rigeste personer i verden. Listen bliver opdateres løbende, mens magasinet også opdaterer de rigeste hver måned.

Der er stor forskel af nettoformuerne på toplisten. Den allerrigeste har faktisk en formue mere end dobbelt så stor som listens nr. 10.

Det betyder dog ikke at listens “fattigste” kommer til at gå sulten nogensinde. Han har stadig en samlet formue, som vi alle kun kan drømme om.

Her får du top-10 listen over de rigeste personer i verden i 2024. Længere nede kan du også se top-20 listen over de rigeste personer i verden. 

Opdateret februar 2024.

Relateret: De 10 største danske virksomheder målt på omsætning i 2023

Også relateret: De ti rigeste kvinder i verden lige nu

Gautam Adani stiftede Adani Exports Limited i 1989 efter at have lært PVC-import og eksport-branchen gennem sin bror. Siden udviklede virksomheden til flere grene i industribranchen og har nu status som konglomerat. Gautam Adani har dog i de senere år fokuseret virksomhedens indsats i højere grad på vedvarende energi.

Den selvskabte milliardær bruger sin enorme formue på private jetfly, helikoptere, biler og ikke mindst ejendomme, hvor en af dem er et $52 mio.-ejendom, som Gautam Adani og hans familie bruger som den primære residens.  

9. rigeste person i verden:
Carlos Slim Helú

carlos slim rigeste personer i verden
  • Nettoformue: $87,4 mia. (Ca. 606 mia. kr.)
  • Virksomhed: Telmex, América Móvil og Grupo Carso
  • Branche: Telekommunikation og konglomerat
  • Land: Mexico

Carlos Slim Helú er den niende rigeste person i verden lige nu. Han har opnået det meste af sin rigdom gennem hans telekommunikationsselskaber, Telmex og América Móvil, der begge er ejet af hans konglomeratselskab, Grupo Carso. Grupo Carso har også selskaber indenfor uddannelse, sundhed, industriel produktion, underholdning og mange flere brancher. 

Helú var engang verdens rigeste mand, hvor han mellem 2010 og 2013 blev kåret som den rigeste person i verden.
Trods sin enorme rigdom, der gør ham til den rigeste person i Mellem- og Sydamerika, bor han i et ydmygt 6-værelses hus, som han købte over 40 år siden.

  • Nettoformue: $110,4 mia. (Ca. 752 mia. kr.)
  • Virksomhed: Google (Alphabet)
  • Branche: Søgemaskiner
  • Land: USA

Sergey Brin startede nu mest populære søgemaskine her i Danmark og i hele verden, Google, sammen med den næste på listen, Larry Page, i 1998.  Dengang var søgemaskinebranchen domineret af søgemaskiner som Yahoo! og Altavista, men siden da er blevet den allerstørste. Hvilket også kan ses på Sergey Brin’s nettoformue.

Sergey Brin gik af som CEO af Alphabet, selskabet, der ejer Google, i 2019, men forbliver en del af bestyrelsen.

Han er oprindeligt fra Sovjet Unionen, som han og hans forældre flygtede fra, da han kun var 6 år gammel.

Sergey Brin er også en af de mest gavmilde rigmænd, hvor han i 2018 gav mere end $2,2 mia. (ca. 13,5 mia kr.) væk i donationer.

Læs også: 100 af verdens største byer i 2023

10. rigeste person i verden:
Mukesh Ambani

Mukesh_Ambani_rigeste_personer
  • Nettoformue: $112,1 mia. (Ca. 774 mia. kr.)
  • Virksomhed: Adani Group Branche: Konglomerat
  • Land: Indien

Den første på listen over de 10 rigeste personer i verden er indiske Mukesh Ambani.

Mukesh Ambani arvede virksomheden sammen med sine søskende, da hans far døde i 2002. Siden da har den indiske forretningsmand ledet virksomheden, der dengang allerede var stor, til dens nuværende storhed.

Som mange andre rigmænd, ejer Mukesh Ambani sin egen sportsklub, Mumbai Indians. Hvis du har set filmen “Tenet“, har du set en af hans private hjemme, Antilia, der eftersigende kostede mere end $2 mia. (mere end 12 mia. kroner) at bygge. Det gør den til den dyreste privatejede bygning i hele verden. 

9. rigeste person i verden:
Larry Page

  • Nettoformue: $116,7 mia. (Ca. 806 mia. kr.)
  • Virksomhed: Google (Alphabet)
  • Branche: Søgemaskiner
  • Land: USA

Larry Page stiftede Google sammen med Sergey Brin i 1998, hvor de indsamlede omkring $1 mio. (ca. $1,6 i dagens kurs svarende til knap 10 mio. kr.) hos deres venner og familier. Før det drev de BackRub, der startede i 1996 og var en forløber til Google. De brugte Stanford University’s, hvor de gik i skole sammen og hvor de mødtes, servere, men blev i 1998 bedt om at holde op med at bruge dem, da deres brug overbelastede serverne.

Mens Sergey Brin hjalp med at lave algoritmen, der dannede grundlag for Google, var det Larry Page, der kom på idéen oprindeligt, og kom, ifølge ham selv, igennem en drøm i søvne.

De to Google-founders elsker flyvemaskiner, og ejer angiveligt en flåde sammen bestående blandt andet af en Boeing 757, Boeing 767 og en 1982 Dornier Alpha jetjager.

8. rigeste person i verden:
Steve Ballmer

steve ballmer rigeste personer
  • Nettoformue: $120,0 mia. (Ca. 828 mia. kr.)
  • Virksomhed: Microsoft
  • Branche: Software
  • Land: USA

Steve Ballmer er den eneste på top ti listen over de rigeste personer, der ikke har startet egen virksomhed og gjort den gigantisk stor eller arvet en. Derimod var han Microsofts medarbejder nr. 30 i 1980, den allerførste business manager i selskabet. Da han blev ansat, fik han en løn på $50.000 og en andel af Microsoft på mellem 5 og 10%.

I løbet af årene arbejde han i Microsoft i mange lederstillinger. I 2000 blev han så officielt udpeget som administrerende direktør hos Microsoft. En stilling, han besad i hele 14 år.

7. rigeste person i verden:
Bill Gates

  • Nettoformue: $123,6 mia. (Ca. 853 mia. kr.)
  • Virksomhed: Microsoft
  • Branche: IT & Software
  • Land: USA

Bill Gates grundlagde Microsoft (dengang Micro-Soft) sammen med Paul Allen (død 2018) i 1975.  Gates blev dollarmilliardær i 1986 efter at have lanceret den første Windows version, Windows 1.0, i slutningen af 1985. Før det lavede Microsoft primært arbejde for andre computerrelaterede virksomheder som IBM, hvor de lavede virksomhedens første operativ system for computere, MS-DOS.

Gates var den rigeste mand i verden mellem 1995 og 2017, undtagen fire af årene midt imellem. Han blev i 2017 overhalet af Jeff Bezos. Bill Gates har dermed været en af de rigeste personer i verden siden 1990’erne.

Selvom Gates heller ikke er bleg for at bruge sine mange penge på ekstravagante ting (han har en stor bilsamling, flyvemaskiner og flere ekstremt dyre ejendomme), er han også blandt de mest gavmilde på listen. Igennem deres egen fond, Bill and Melinda Gates Foundation, hvori de har doneret de meste af deres donationspenge, arbejder ægteparret på at løse mærkesager, som uddannelse, miljø og sundhed, rundt om i verden. Han bliver flere steder nævnt som den mest filantropiske rigmand nogensinde og skulle have doneret mere end $50 mia. væk primært til han og konens fond.

Se også >> Dokumentar på Netflix: Inside Bill’s Brain <Decoding Bill Gates>

Relateret: Bill Gates: En kort biografi om manden bag Microsoft

6. rigeste person i verden:
Warren Buffet

Warren Buffett rigeste personer
Foto: sirenmedie
  • Nettoformue: $127,7 mia. (Ca. 881 mia. kr.)
  • Virksomhed: Berkeshire Hathaway
  • Branche: Investering
  • Land: USA

Warren Buffett stiftede sin investeringsselskab i 1956, der dengang hed Buffet Partnership, som senere blev opløst, hvorefter alle aktiver blev flyttet over til Berkshire Hathaway, der oprindeligt var en tekstilfabrikant og blev omdannet til en investeringsselskab (Buffett kunne bedre lide Berkshire Hathaway’s navn end sit eget, da han syntes, at det lød mere professionelt). Berkshire Hathaway er storinvestor hos blandt andet Apple, Coca-Cola og Kraft Heinz.

Buffett., som mange gange har været nr. 1 på listen, er listens ældste og en af de mest gavmilde. Han bruger ikke sine penge på ekstravagante ting (han har boet i samme hus siden 1956), men vil helst bruge dem på velgørenhed. Igennem årene skulle han have givet mere end $42 mia. dollars (næsten 259 mia. kr.) væk til velgørenhed. De fleste af velgørenhedspengene ryger til Bill and Melinda Gates Foundation. Han er gode venner med Bill Gates, der er listens nr. 4, og hans kone, Melinda Gates, der ejer og driver velgørenhedsfonden.

Se også >> Dokumentar: Becoming Warren Buffet på HBO Max

Relateret: Warren Buffett: Oraklet fra Omaha

5. rigeste person i verden:
Larry Ellison

Larry_Ellison_rigeste_personer
Foto: Oracle PR Hartmann Studios, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons
  • Nettoformue: $143,3 mia. (Ca. 989 mia. kr.)
  • Virksomhed: Oracle
  • Branche: Software
  • Land: USA

Larry Ellison stiftede sin softwarevirksomhed allerede i 1977, som dengang hed Software Development Laboratories, skiftede navn efterfølgende til Relational Software Inc. inden den igen skiftede navn til Oracle Systems Corporation og til allersidst Oracle, som den hedder endnu. Oracle er mest kendt for Oracle database software, der er en databasestyringssoftware, og andet software som Java, der er en computerprogrammeringssprogsystem.

Larry Ellison er heller ikke bleg for at bruge sine penge på ekstremt dyre ting. Han ejer blandt andet en hawaiiansk ø, Lanai Island, som han købte for næsten $300 mio. i 2012

4. rigeste person i verden:
Mark Zuckerberg

Mark_Zuckerberg_rigeste_personer
  • Nettoformue: $166,7 mia. (Ca. 1.150 mia. kr.)
  • Virksomhed: Meta (Facebook og Instagram)
  • Branche: Sociale medier
  • Land: USA

Mark Zuckerberg startede Facebook (dengang TheFacebook) i 2004 sammen nogle studiekammerater. Han lavede den i første omgang kun til studerende på Harvard, hvor han selv gik dengang. Derefter blev den lanceret i andre universiteter i USA og herefter også high schools og senere virksomheder, inden den blev tilgængelig for alle over 13 år i verden i 2006.

Zuckerberg bruger masser af sine private penge på ejendomme, men er også kendt for at være en filantrop. Indtil videre har han givet mere end $2 mia. (mere end 12 mia. kr.) af sin formue til velgørenhed.

Se også filmen: The Social Network på Netflix. Bare være bevidst om at filmskaberne har brugt deres kreative frihed lidt for meget i nogle punkter.

Relateret: Mark Zuckerberg: CEO og stifter af Facebook

3. rigeste person i verden:
Jeff Bezos

  • Nettoformue: $192,3 mia. (Ca. 1.327 mia. kr.)
  • Virksomhed: Amazon.com
  • Branche: eHandel
  • Land: USA

Jeff Bezos blev uddannet i Princeton og arbejdede i forskellige investeringsselskaber på Wall Street. Han blev blandt andet den yngste vicedirektør hos D.E. Shaw.

Han var dog en af de allerførste, der kunne se, hvor stort internettet kunne blive. I 1994 sagde han sit job op og stiftede Amazon, der dengang kun solgte bøger. Han satte det som mål at indeksere alle bogtitler, der findes i verden, og sælge dem. Ved at udnytte internettets potentiale, begyndte Amazon allerede at sælge til 45 forskellige lande indenfor den første månen udover USA.

Derefter udvidede Amazon.com butikken til at CD’er i 1998 og tog fart derefter gennem udvidelse af købsmulighederne. Bezos’ mål er at lave en “everything store”, hvor man kan købe alt, hvad man kunne tænke sig.

Amazon består også af en stor gruppe af datterselskaber som Whole Foods Market, Goodreads, Alexa, audible, twitch og Zappos. Derudover ejer Bezos selv andre virksomheder som Blue Origin, et rumfartsselskab og konkurrent til Elon Musk’s SpaceX, og Washington Post og var faktisk en af de første investorer, der postede penge ind i Google.

Se også >> Dokumentar: Amazon Empire: The Rise and Reign of Jeff Bezos på YouTube.

2. rigeste person i verden:
Elon Musk

  • Nettoformue: $195,9 mia. (Ca. 1.352 mia. kr.)
  • Virksomheder: Flere indenfor tech-branchen (Primært Tesla og SpaceX) og SoMe med Twitter.
  • Branche: Teknologi og SoMe
  • Land: USA

Elon Musk blev født og voksede op i Sydafrika, inden han flyttede til Canada for at gå på universitet. Der indså han hurtigt potentialet af internettet og stiftede Zip2 i 1995, et program til aviser, som hurtigt blev solgt for $307 mio. til Compaq.

Derefter stiftede han sin egen virksomhed, X.com, der skulle konkurrere mod bankerne ved brug af internettet, der dengang var noget traditionelle banker ikke så noget potentiale i.

X.com fusionerede senere med konkurrenten, Confinity, der sammen blev PayPal, som i 2002 blev solgt til eBay for $1,5 mia. Samme år stiftede han SpaceX, et rumfartsselskab, der havde det mål at bygge billigere rumraketter til billigere penge. Derefter købte han sig ind i Tesla Motors, nu den førende producent af elbiler i verden  i 2004. Han var den drivende kraft bag virksomhedernes succes igennem alle de år, hvor hans ingeniørtankegang hjalp virksomhederne med at lave banebrydende innovationer indenfor hver deres egne områder.

I 2016 købte han sig ind i SolarCity, der er et solenergiselskab og som Musk selv hjalp to af sine fætre med at starte den op i 2006, gennem Tesla Motors. Derefter i 2017 stiftede han også The Boring Company, en udvikler og producent af innovative boremaskiner (De har også lavet en flammekaster kaldet Not a Flamethrower. Du ved, bare for sjov.).

Musk har store forhåbninger om at få folk til Mars i nærmeste fremtid, noget han arbejder på gennem SpaceX.

Selvom Musk også gerne bruge sine penge på ekstravagante ting, så er han mest kendt for at bruge sine penge på at investere i andre innovative virksomheder og har svoret på at han vil donere halvdelen af sine penge og værdier i løbet af sit liv.

Se også >> Dokumentar: Elon Musk: The Real Life Iron Man på Amazon Prime

Relateret: Elon Musk: Alt om manden og hans virksomheder

Verdens rigeste person:
Bernard Arnault

  • Nettoformue: $211,3 mia. (Ca. 1.458 mia. kr.)
  • Virksomhed: LVMH
  • Branche: Luksusprodukter
  • Land: Frankrig

Bernard Arnault er oprindeligt uddannet ingeniør og kom ind i iværksætterverdenen ved at overtage sin fars byggefirma i 1971. Den blev 8 år efter omdannet til ejendomsmæglerfirma og blev navngivet Férinel Inc.

Først i 1984 kom Arnault ind på luksusvaremærkemarkedet, da han sammen med andre investorer købte en tekstilvirksomhed, der ejede  mærket Dior. I 1987 fik han så muligheden for at investere i virksomheden LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton).

Siden da gik det stærkt. I 1990 købte Arnault de oprindelige ejere ud sammen med en gruppe investorer og købte derefter mange andre lukusvaremærker. Den dag i dag ejer de mange af de største luksusvaremærker, blandet indenfor mode, ure og smykker og alkohol.

Arnault er mest kendt for at bruge sine penge på at tjene flere penge, da LVMH konstant udvider sig og køber andre luksusvaremærker.

Relateret: Verdens rigeste mand: Bernard Arnault

11.-20 rigeste personer

  • 11. rigeste person i verden: Sergey Brin – $111,9 mia.
  • 12. rigeste person: Amancio Ortega – $100,1 mia.
  • 13. rigeste person: Carlos Slim Helu – $99,7 mia.
  • 14. rigeste person: Francoise Bettencourt Meyers – $98,1 mia.
  • 15. rigeste person: Michael Bloomberg– $96,3 mia.
  • 16. rigeste person: Gautam Adani – $79,5
  • 17. rigeste person: Michael Dell – $73,0 mia.
  • 18. rigeste person: Jim Walton – $69,6 mia.
  • 19. rigeste person: Rob Walton – $68,8 mia.
  • 19. rigeste person: Zhong Shanshan– $63,9 mia
  • 20. rigeste person: Alice Walton – $64,6 mia.

Sådan laver Forbes sin liste over verdens rigeste personer

plakat med billede af jeff bezos foran tekst hvor der står forbes rigeste personer i verden

Det er ikke en nem opgave at lave en liste over verdens rigeste personer. Men det er en opgaver, som Forbes-magasinet har pådraget sig.

Forbes er kendt for sin prestigefyldte liste over verdens rigeste personer, en årlig (og daglig) opdatering, der fanger opmærksomheden fra både finansielle eksperter og den almindelige offentlighed. Men hvordan udarbejder Forbes egentlig denne berømte liste? Processen er både kompleks og fascinerende, idet den involverer en grundig analyse af en række forskellige faktorer.

Metodologien

Forbes’ team af analytikere og journalister starter med at identificere kandidater til listen. Dette sker gennem en omfattende gennemgang af offentligt tilgængelige data, herunder aktiepriser, finansielle rapporter, skatteregnskaber, og andre offentlige dokumenter. De tager også højde for mindre synlige aktiver som private virksomheder, ejendomme og kunstsamlinger.

Vurdering af aktiver og gæld

Forbes’ team af analytikere og journalister starter med at identificere kandidater til listen. Dette sker gennem en omfattende gennemgang af offentligt tilgængelige data, herunder aktiepriser, finansielle rapporter, skatteregnskaber, og andre offentlige dokumenter. De tager også højde for mindre synlige aktiver som private virksomheder, ejendomme og kunstsamlinger.

Udfordringer og skøn

Det er vigtigt at bemærke, at Forbes’ liste ikke er uden udfordringer. Vurderingen af private virksomheder og ikke-likvide aktiver kan være særligt vanskelig, da disse ofte mangler en klar markedsværdi. Forbes må derfor ofte basere sig på skøn og antagelser, hvilket kan føre til visse unøjagtigheder.

Opdatering og Revision

Listen opdateres årligt for at afspejle ændringer i formuer, hvilket kan skyldes svingninger på aktiemarkedet, nye investeringer, eller ændringer i personlige omstændigheder. Forbes reviderer også løbende deres data for at sikre, at listen forbliver så nøjagtig som muligt.

Konklusion

Forbes’ liste over verdens rigeste personer er mere end blot en opremsning af enorme formuer; den er et fascinerende indblik i den globale økonomis dynamik og de personer, der styrer dens rigdom. Selvom metoden bag listen er kompleks og ikke uden udfordringer, giver den en unik indsigt i, hvordan økonomisk magt er fordelt på verdensplan.

Forbes’ metode og den årlige liste er ikke blot vigtige for de, der følger den økonomiske elite, men også for dem, der ønsker at forstå de større økonomiske kræfter, der former vores verden.

Flere artikler

Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER