iværksætter_dokumentar

7 dokumentarer enhver iværksætter bør se

Du kan som iværksætter få meget ud af at se dokumentarer. Som du kan med film og serier og mange andre medier. Men med dokumentarer kan du bruge din skærm som et vindue ud til den virkelige verden. Du kan se, hvad andre iværksættere har været igennem for at nå dertil, hvor de er nu. Du kan finde ud af, hvad du skal undgå at gøre for ikke at ende som andre. Og meget mere.  
Her får du 7 dokumenter, som jeg synes, at du skal se og vokse som iværksætter.
 
 
 

1. Becoming Warren Buffett

Warren Buffet er en af verdens rigeste mænd, og har været den rigeste i et par omgang. Med denne dokumentar får du et godt indblik over rigmandens daglige liv og rejse til toppen i løbet af tiden.

Se dokumantaren på HBO Nordic.

Relateret: Warren Buffett: Oraklet fra Omaha

IMDb-rating

Instruktør

2. Startup.com

Startup.com dokumentaren viser den fascinerende rise-and-fall-historie om mediestartupen,  govWorks.com. Virksomheden fik en masse penge af investorer, men overlevede ikke. I dokumentaren få du en masse indblik over, hvad man ikke skal gøre som startup.

Se hele dokumentarer på videoen overfor.

IMDb-rating

Instruktører

3. Inside Bill's Brain - Decoding Bill Gates

Bill Gates er som Warren Buffett også en af verdens rigeste personer og var også den rigeste i mange år. Stifteren af Microsoft (der også er gode venner med førnævnte Buffett) lavede en dokumentar sammen med Netflix, hvor vi får et indblik over rigmanden liv og rejse til toppen.

Se dokumentar-miniserien i tre dele på Netflix.

Relateret: Bill Gates: En kort biografi om manden bag Microsoft

IMDb-rating

Instruktør

4. Elon Musk: The Real Life Iron Man

Elon Musk er pt. den næstrigeste mand på jorden og bliver tit kaldt for dokumentarens titel. Det bliver han kaldt, fordi karakteren Iron Man’s alter ego Tony Stark i Marvel-filmene er delvist inspireret af selveste Elon Musk, der tilbragte tid med skuespilleren Robert Downey Jr., som spillede Iron Man i filmene. Elon Musk havde faktisk en cameo i en af Iron Man-filmene. Se den her.

Han er storaktionær hos Tesla, stifter af SpaceX og SolarCity, og bliver dermed set som en af de mest visionære personer i hele verden. I dokumentaren finder du ud af, hvordan han er nået helt til toppen af verden.

Se dokumentaren på Amazon Prime.

Relateret: Elon Musk: Alt om manden og hans virksomheder

IMDb-rating

Instruktør

5. The Call of The Entrepreneur

Følg tre iværksætter, der opererer i tre helt forskellige områder i denne dokumentar, der viser mange gode aspekter i iværksætterverdenen.

Se hele dokumentaren ovenfor.

IMDb-rating

Instruktør

6. Steve Jobs: One Last Thing

Steve Jobs, der var medstifter af Apple, mangeårig direktør i samme selskab og manden bag supersælgere som iPad, iPod, Mac-computere og iPhone, døde i 2011. Kort efter hans død kom denne dokumentar, der fortalte om hans liv. Med interviews med folk som Bill Gates og med manden selv, får du flere synspunkter af livet af en af de største iværksættere gennem tiderne.

Se hele dokumentaren i videoen ovenfor.

Relateret: Steve Jobs: En kort biografi om visionæren

IMDb-rating

Instruktører

7. Generation Startup

I denne dokumentar følger vi med i 6 unge iværksætter, der gør alt for at overleve i den engang så store Detroit City.

Se dokumentaren på Vimeo On Demand.

IMDb-rating

Instruktører

Har du dine egne forslag til dokumentarer til en iværksætter som dig?

Vi vil gerne høre din mening. Har du andre dokumentarer, som du synes, at en anden iværksætter som dig, godt kunne have nytte af at se?

Skriv en mail til os på kontakt@startupmagazine.dk og fortæl os, hvorfor du synes, at vi alle sammen skal se den eller dem.

Læs også: 5 serier enhver iværksætter bør se

Flere artikler

Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER