10 måder at tjene ekstra penge på hjemmefra

10 måder at tjene ekstra penge på hjemmefra

Ifølge en undersøgelse, der blev lavet af SMVdanmark i 2021, tjener 24.000 iværksættere ikke nok penge til at de kan forsørge dem selv eller deres familier.  Og selv hvis man tjener lidt mere end det, kan det være en god idé at tjene lidt ved siden af, indtil ens virksomhed tjener nok penge til at man ikke behøver en ekstra indkomst på.

Derfor har jeg lavet en liste til dig, hvis du har lyst til at tjene lidt ekstra penge. Og alle punkter på listen kan udføres hjemmefra, så du kan gøre det i din fritid.

Og husk, at du skal momsregistrere, hvis du tjener over 50.000 kr. på din sideindtægt.

Her får du 10 måder at tjene ekstra penge på hjemmefra.

Relateret: Omdan din hobby til virksomhed

10 måder at tjene ekstra penge på hjemmefra

1. Upcycle og sælg

upcycle og sælg - tjen ekstra penge

Upcycling, eller på dansk opbrug, er det næste store indenfor en grønnere verden. Og det ekstra gode ved det er, at du kan upcycle stort set alt brugt til noget, du kan tjene ekstra penge på.

Sy to t-shirts sammen, lap tøj og andet stof, lav sofaborde ud af gamle, brugte dæk, lav sofaer og senge ud af gamle paller og brugte senge eller lav fuglehuse af brugte PVC-rør. Mulighederne er uendelige og det er kun din fantasievne, der sætter grænserne for, hvad du kan upcycle.

Du kan bruge, hvad du har derhjemme, købe brugte ting på Facebook Marketplace, GulogGratis og DBA, eller søge aktivt efter ting, der ender med at blive smidt ud, hvis du ikke tager dem inden.

Ikke nok med at du kan tjene penge på det, du kan også hjælpe til med at skåne miljøet og redde verden!

2. Online rådgivning

Internetforbindelse, en mobiltelefon og en computer (samt nødvendige programmer) er alt, hvad der skal til for at du kan blive til en online rådgiver. Gradvist flere er åbne for at blive rådgivet af en rådgiver, der kun arbejder online. Det hjalp pandemien kraftigt på.

Er du ekspert på et specifikt område, som mange godt kan bruge, kan du blive en online rådgiver.

3. Hjemmesidedesigner

hjemmesidedesigner - tjen ekstra penge

Er du god til at lave hjemmesider? Selv hvis du kun har kendskab til at lave såkaldte visitkorthjemmesider, som er websites på kun én eller meget få sider, kan du tjene gode penge på det.

Flere tusinde nye hjemmesider bliver lavet herhjemme i Danmark hvert år. Og det er en effekt, som vi alle har skabt, fordi stort set alle bruger internettet hver dag og søger information, som vi alle har brug for. Folk finder de produkter, de vil købe, på nettet. De finder de ydelser, som de har brug for, på nettet. Og gradvist flere virksomheder, private og offentlige institutioner får lavet hjemmesider hver dag.

Bare du kan få din lille del af markedet, kan du tjene gode penge på at lave hjemmesider. Spørg dit netværk om de har brug for en hjemmesidedesigner. Man ved aldrig, og det kan være at du finder dine første kunder i dit eget netværk.

Vidste du? At der findes næsten 1,2 mia. websites i hele verden? Og at der bliver lavet omkring 252.000 nye hver dag? Tænk på mulighederne der.

4. Dropshipping

Dropshipping er, når du sælger andres produkter for dem gennem din egen webshop, men har intet med leverancen at gøre. Sagt med andre ord, så agerer du kun sælger og support. Og du har ikke brug for dit eget lager. Produkterne, lager og leverance sørger dine leverandører og samarbejdspartnere for.

Det betyder, at du kun har brug for en mobiltelefon, internetforbindelse, en computer og en webshop.

Find leverandører og lav en webshop. Hvis du har startkapitalen til det, kan du nemt få en anden til at lave din webshop for dig.

Relateret: Sådan starter du at sælge med dropshipping

5. Start en blog

start en blog - tjen ekstra penge

Hvad er du god til og hvad er din passion? Kan du skrive om det? Så start en blog og skriv en masse blogindlæg omkring emnet.

Jeg skal være ærlig med dig og fortælle dig, at det kan godt tage lang tid, før du kan begynde at tjene penge på det. Men hvis du har en god niche, har du god mulighed for at tjene gode penge på det i længden.

“Jamen, jeg er ikke så god til at skrive, jeg kan da ikke starte en blog.” Hvis det er din største barriere, så skal jeg fortælle dig noget: 99,99% af bloggere starter deres blogs med samme følelse. Jeg tænkte det samme da jeg startede Startup Magazine eller alle mine andre blogs. Forskellen mellem bloggere som mig og andre, der lader det stoppe dem, er, at vi springer ud i det, lærer hen ad vejen og bliver ved med at lære. Vi bliver aldrig perfekte og vi laver stadig en masse fejl, men vi skriver stadigvæk og lærer hver dag.

Den eneste måde til at du kan blive ved med at blive bedre, er at skrive hver dag. Det behøver ikke være hele dagen. Et par timer om dagen er mere end nok.

Så har du tænkt på at tjene ekstra penge på at blogge? Start i dag!

Relateret: Begynderens komplette blogguide

6. Skriv e-bøger

E-bøger kan du med fordel sælge på din blog, hvis du har det. Information, vejledninger, gode historier, osv. er der stor efterspørgsel på, da gradvist flere foretrækker at læse e-bøger fremfor traditionelle bøger.

Og der er ingen grænse for, hvad ud kan finde på at skrive. Og der er nærmest ingen grænse for, hvad du kan tjene på en e-bog. For når du er færdig med den, bliver det til en passiv indkomst, hvor du ikke skal lave meget mere. Du skal selvfølgelig markedsføre den, men det er stadigvæk passiv indkomst.

7. Online kurser

online kurser

Et online kursus er som en e-bog en passiv indkomst, dvs. en rigtig god måde at tjene ekstra penge på. Når du har lavet den, skal du blot markedsføre den konstant og kigge på den stigende indkomst, der kommer din vej.

Og det gode ved det er, at det ikke behøver koste dig så mange penge. Du behøver måske ikke engang et kamera, hvis du blot vil optage din skærm og dine præsentationer.

Brug din ekspertise fornuftigt og sælg den som online kursus. Der kan være mange gode penge i det.

8. Virtuel assistent

Hvis du er ekstremt godt organiseret og god til at styre din tidsforbrug, kan du sikkert blive til en god virtuel assistent. Og du kan udføre opgaver for andre hjemmefra. For som virtuel assistent skal du ikke være fysisk til stede hos dine kunder, der måske også arbejder hjemmefra, men har ikke tid til at lave små opgaver.

Opgaverne kan være alt fra bogholderi, tekstforfatning, oversættelser, korrekturlæsning, ad hoc-opgaver eller alt andet, som du kan udføre på din computer. Men du bestemmer selvfølgelig selv, hvilken slags opgaver du vil udføre for dine kunder.

9. Lej din bolig eller et værelse ud

lej din bolig ud

Airbnb har skabt gode indtægtsmuligheder for mange. Bliv vært og lej din bolig ud i perioder, hvor du ikke er hjemme. Lej din seng eller hængekøje ud til dine gæster.

Alternativt kan du leje dit gæsteværelse ud hver evig eneste dag. Hvis du er et meget socialt anlagt menneske, er det kun en fordel, for du får mulighed for at møde en masse forskellige slags mennesker. Du kan tjene lidt ekstra på at sælge morgenmad til dine gæster, hvis du ønsker det. Så om du enten har en seng, en hængekøje, en madras eller en sovesofa, kan du tjene penge på at leje din bolig eller værelse ud.

10. Biludlejning

Endnu en god måde at tjene penge på din ejendom, og endda en passiv måde at gøre det på, er at leje din bil ud. Hvor meget du kan tjene penge på det, er selvfølgelig op til, hvor meget din bil er værd lige nu.

Men næsten lige meget, hvilken slags bil du ejer, kan du tjene penge på det. Løbende.

Flere artikler

Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER