anders holch povlsen de 10 rigeste danskere danmarks rigeste mand

De 9 rigeste danskere i 2024

Hvem er de 9 rigeste danskere i 2024?

Danmark er befolkningsmæssigt et lille land, hvis vi skal sammenligne med os selv med andre rige lande. Trods for det mangler vi ikke ekstremt rige danskere.

På vores liste over de 9 rigeste danskere, der er lavet efter Forbes’ liste over de rigeste personer i verden, er der stor forskel mellem den 9. rigeste og den rigeste dansker. Faktisk har den rigeste dansker næsten 7 gange større formue, end Benedicte Find, der er på 9. pladsen på listen over de rigeste danskere i 2023.

Men hvorfor er der kun 9 personer på listen, tænker du? Forbes’ liste indeholder kun personer, der har en formue på mindst $1 mia. Det betyder, at der kun er 9 danske dollarmillardærer.

Her får du listen over de 9 rigeste danskere i 2024.

Listen over de rigeste danskere er senest opdateret februar 2024.

Relateret: De 10 rigeste personer i verden i 2024

Også relateret: De ti rigeste kvinder i verden lige nu

De 9 rigeste danskere i 2024

benedicte find rigeste danskere
Benedicte Find og hendes mand, Poul Erik Find. Foto: Peter Leth-Larsen
  • Nettoformue: Ca. 6,9 mia. kr.
  • Selskab: Coloplast
  • Branche: Medicinsk udstyr
  • Bopæl: København
  • Rangering på listen af verdens rigeste: 2503

Benedicte Find driver til dagligt en designerstue sammen med sin mand, Poul Erik Find, men det er fra Coloplast, hendes store formue kommer fra. Hun er nemlig datter af medstiftere af Coloplast. Benedicte Find ejer 3,25% af aktierne i det verdensomspændende selskab.

Relateret: De største byer i Danmark mellem 2017 og 2021

bent jensen rigeste danskere
Foto: Wood-Supply
  • Nettoformue: Ca. 7,6 mia. kr.
  • Selskab: Linak
  • Branche: Elektriske systemer
  • Bopæl: Nordborg
  • Rangering på listen af verdens rigeste: 2319

Bent Jensen er ejer og administrerende direktør for Linak, en dansk millardvirksomhed, der fremstiller og sælger lineære aktuatorer.

Lineære aktuatorer er enheder, der omdanner strøm til lineær bevægelse og bruges i industrielt udstyr, møbler og hospitalssenge.

Jensens farfar grundlagde virksomheden i 1907, hvor den oprindeligt producerede remskiver, slibemøller og smedeværker.

Jensen, som er uddannet maskiningeniør, kom til firmaet i 1976 med en idé til et nyt produkt: den lineære aktuator.

I dag har virksomheden fabrikker i Danmark, USA, Kina og Slovakiet. Hans aktiviteter, aktiver og samlede formue sikrere Bent Jensen en 8. plads på vores liste over de rigeste danskere i 2024.

martin møller nielsen rigeste danskere
Martin Møller Nielsen. Foto: Ole Jørn, Redstar
  • Nettoformue: Ca. 8,9 mia. kr.
  • Selskab: Nordic Aviation Capital
  • Branche: Flyleasing
  • Bopæl: Hampshire, England
  • Rangering på listen af verdens rigeste: 2179

Martin Møller Nielsen skabte sin formue ved at opkøbe og lease flyvemaskiner ud til forskellige selskaber. Han er en self-made milliardær, der allerede som 19-årig stiftede sit første selskab, der producerede og solgte udstyr til faldskærme. Allerede som 21-årig købte han sit første fly, som han satte i stand og solgte videre igen.

I dag har hans selskab, Nordic Aviation Capital, over 200 flyvemaskiner. Hans formue sikrer ham en 7. plads på listen over de rigeste danskere lige nu.

Niels Peter Louis-Hansen
Niels Peter Louis-Hansen. Foto: PR-foto.
  • Nettoformue: Ca. 40,7 mia. kr.
  • Selskab: Coloplast
  • Branche: Medicinsk udstyr
  • Bopæl: Vedbæk
  • Rangering på listen af verdens rigeste: 474

Niels Peter Louis-Hansen er søn af medstifterne af Coloplast, Aage og Johanne Louis-Hansen. Han er næstformand i det verdensomspændende selskab og er dets største aktionær, hvor han ejer 20% af aktierne. Hans ejerskab sikrer ham en sjetteplads på listen over de rigeste danskere.

Hans søster Benedicte Find er på 9. pladsen på denne liste over Danmarks rigeste personer.

Familien Louis-Hansen er den anden rigeste familie i Danmark.

2. rigeste: Sofie Kirk Kristiansen, Agnete Kirk Thinggaard, Thomas Kirk Kristiansen og Kjeld Kirk Kristiansen

kirk kristiansen
Familien Kirk Kristiansen Foto: Kirkbi.
  • Nettoformue: Ca. 46,9 mia. kr. hver
  • Selskab: LEGO
  • Branche: Legetøj
  • Rangering på listen af verdens rigeste: 388

På en delt tredjeplads har vi hele 4 personer, alle fra Kirk Kristiansen-familien. De tre af dem, Sofie Kirk Kristiansen, Agnete Kirk Thinggaard og Thomas Kirk Kristiansen, er søskende og er børn af familiens patriark, Kjeld Kirk Kristiansen.

Sofie Kirk Kristiansen har en bachelorgrad i etnografi og socialantropologi og bor på Klelund Plantage i Jylland sammen med sine to døtre.

Agnete Kirk Thinggaard har studeret psykologi ved Aarhus Universitet. Hun er også dressurrytter, hvor hun blandt andet blev nordisk mester for juniorer i 2001 og var på hold med Anna Kasprzak til OL i Rio i 2016. Hun bor sammen med sin mand og deres to børn på Julianelyst Gods i Midtjylland.

Thomas Kirk Kristiansen er uddannet markedsføringsøkonom og er mellembarnet, men også den, der har den største rolle i LEGO-koncernen af søskendeflokken. Han er næstformand hos Lego og formand for LEGO-fonden. Så alt tyder på, at det er ham, der tager over faderen, når han træder tilbage.

Kjeld Kirk Kristiansen er familiens overhoved og er gift med Camilla Kirk Kristiansen. Han er barnebarn af LEGO-stifteren, Ole Kirk Christiansen, og søn af Godtfred Kirk Christiansen, der var den, der reelt gjorde LEGO til en stor spiller i legetøjsbranchen i hele verden.

Familien Kirk Kristiansen er den rigeste familie i Danmark.

Anders Holch Povlsen
  • Nettoformue: Ca. 46,9 mia. kr.
  • Selskab: Bestseller
  • Branche: Modetøj
  • Bopæl: Vedbæk
  • Rangering på listen af verdens rigeste: 387

På førstepladsen over de rigeste danskere har vi Anders Holch Povlsen, der er søn af Troels Holch Povlsen og Merete Bech Povlsen, der er stiftere af Bestseller.

Anders Holch Povlsen tog over for sine forældre som 28-årig og er nu eneejer af selskabet og fungerer som administrerende direktør. Hans mor, Merete Bech Povlsen er bestyrelsesformand, mens hans far, Troels Holch Povlsen, er et menigt bestyrelsesmedlem.
Anders Holch Povlsen har stor interesse i Skotland, hvor han bliver betragtet som den største landejer i landet. Han er også den største aktionær i butikskæden, Normal, og en af de store aktionærer i neobanken, Lunar.

Relateret: Danmarks rigeste mand: Anders Holch Povlsen

Sådan laver Forbes listen over verdens rigeste personer

plakat med billede af jeff bezos foran tekst hvor der står forbes rigeste personer i verden

Hvert år venter verden spændt på Forbes’ liste over verdens rigeste personer, en omfattende opgørelse, der rangerer milliardærer baseret på deres nettoformue. Men hvordan samler Forbes egentlig disse data, og hvad er kriterierne for at komme med på listen? Lad os dykke ned i processen bag en af de mest autoritative kilder til information om global rigdom.

Metodologi og dataindsamling

Forbes’ team af journalister og analytikere starter med en bred pool af kandidater fra hele verden. De anvender offentligt tilgængelige oplysninger fra en række kilder, herunder børsmeddelelser, finansielle rapporter, retsdokumenter, skatteregistre og andre offentlige dokumenter. Derudover indsamler Forbes informationer direkte fra milliardærerne selv, deres ansatte, branchekolleger og andre insidere.

Vurdering af nettoformue

Kernen i Forbes’ liste er vurderingen af hver kandidats nettoformue. Dette indebærer en detaljeret analyse af deres aktiver, herunder ejerskab i private og offentlige selskaber, fast ejendom, kunst, luksusvarer og andre investeringer. Forbes trækker også gæld og andre forpligtelser fra for at nå frem til en ren nettoformue.

For aktiver i private selskaber anvender Forbes en række metoder til at estimere værdien, ofte baseret på indtjening, sammenlignelige virksomheder eller nylige transaktioner. For offentligt handlede aktiver bruger de aktuelle markedspriser.

Opdatering og validering

Forbes’ liste er ikke statisk. Den opdateres løbende for at afspejle ændringer i milliardærernes formue, hvilket kan skyldes aktiemarkedets svingninger, nye investeringer, formueskift gennem arv eller salg af aktiver. Forbes’ team arbejder året rundt for at validere og opdatere disse oplysninger, hvilket sikrer, at listen er så nøjagtig og aktuel som mulig.

Udfordringer og kritik

Udarbejdelsen af listen er ikke uden udfordringer. Vurdering af værdien af private aktiver kan være særligt vanskeligt, da det ofte kræver skøn. Derudover er nogle milliardærer kendt for at være tilbageholdende med at dele oplysninger om deres formue, hvilket kan føre til undervurderinger. Forbes’ liste har også modtaget kritik for potentielt at fremhæve ulighed og for at glorificere rigdom.

Læs også: 100 af verdens største byer i 2023

Flere artikler

Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER