Iværksætternes online magasin og blog
Hvorfor alle iværksættere burde skrive mere

Hvorfor alle iværksættere burde skrive mere

De fleste iværksættere skriver en del hver dag. Dog er det mest e-mails, vi skriver, og måske også memoer til vores medarbejdere. Sagt med andre ord korrespondance med dem, der har direkte relation med virksomheden.

Der er masser af gode grunde til at du som iværksætter skal skrive mere i form af blogindlæg, e-bøger, bøger eller endda bare opdateringer på sociale medier. Mere konkret om din virksomhed kan du skrive en forretningsplan, gerne en detaljeret én i stedet for en 1-siders.

Der er mange ting, der kan hjælpe dig med at blive en bedre iværksætter, og mange andre ting, som du som iværksætter ikke burde gøre. At skrive mere på andre måder end bare korrespondance, er en af de ting, som du burde gøre mere eller begynde at gøre.

Her får du to gode grunde til, hvorfor alle iværksættere burde skrive mere.

Relateret: Sådan finder du nye idéer til blogindlæg

Hvad hvis jeg synes, at jeg ikke er god nok til at skrive?

Lad os først kigge på en situation, som du måske er i, hvor du ikke føler dig god nok til at skrive. Lad os sige, at du altid holder dig tilbage fra at skrive blogindlæg, fordi du tænker, at du ikke er god nok grammatisk, eller fordi du tænker, at folk vil synes, at det er fuldstændig åndsvagt at du er begyndt at forme en blog og begyndt at skrive blogindlæg.

Allerførst skal du vide, at du ikke er den eneste, der føler sådan. Da jeg først begyndte at skrive blogindlæg, var jeg også meget i tvivl på mig selv. Jeg følte mig ikke god nok grammatisk, jeg tænkte, at der var ingen, der gad at læse mine blogindlæg. Nu efter flere end 200 blogindlæg, er det noget helt andet.

Øvelse gør ikke altid mester, men det gør bedre. Når jeg genlæser nogle af mine første blogindlæg, krummer jeg mine tæer. Og det er faktisk ikke så negativt, for her efter et par år, er jeg blevet meget bedre til at skrive. Og jeg har fundet ud af, at folk har faktisk lyst til at læse mine blogindlæg.

Ser du, det vigtigste er ikke, at du skriver alt perfekt. Nej, det vigtigste er, at du skriver blogindlæg, der faktisk hjælper din målgruppe. Der er ikke noget galt med små fejl, for det beviser bare, at du er et menneske. Vi laver alle sammen fejl. Så find emner, som interesserer din målgruppe og skriv løs. Der går ikke lang tid, før du kan mærke, at du er blevet meget bedre, end da du startede.

Relateret: Hvad er en blog og skal din virksomhed satse på det?

Hvorfor alle iværksættere burde skrive mere

1. Personlig udvikling

Der er mange fordele ved at skrive mere i forhold til personlig udvikling.

Der er studier, der viser, at du som person bliver generelt gladere ved at skrive dagligt. Det har bund i at du kommer af med noget stress, lærer flere ting end før, afleder dig fra dine daglige og tilbagevendende tanker, hjælper dig med at træffe bedre beslutninger og dermed også kommer igennem hårde perioder bedre og nemmere.

Du går selvfølgelig også igennem en personlig udvikling, hvis du læser bøger. Men det at skrive er også noget helt andet med mange andre fordele for dig som person.

2. En bedre virksomhed

Hvis du udvikler en blog, fører det til følgende: Flere besøgende i din virksomheds hjemmeside og dermed også flere kunder. Ikke nok med at det hjælper på kendskabet til din virksomhed, så hjælper det også på din position som ekspert i dit område. Du og din virksomhed bliver mere troværdige og pålidelige. Dermed de flere kunder din virksomheds vej.

Samme effekt har e-bøger. Hvis du bruger en e-bog, der faktisk hjælper din målgruppe, kan du samle modtagere af dit nyhedsbrev, hvor de tilmeldte bliver til leads, der eventuelt kan blive til kunder.

Hvis du skriver en forretningsplan, hjælper du dig selv med at udvikle din virksomhed. En forretningsplan hjælper dig med at kortlægge hele din virksomhed. Bare det at skrive, hvordan din virksomhed er nu, kan føre til at du får en række små og store idéer, der kan forbedre din virksomhed gevaldigt. Du får en klarere plan, end hvis du kun har alle dine planer i dit hoved. Ja, du har måske været succesfuld indtil videre uden en skreven plan. Men ja, du kan blive endnu mere succesfuld bare ved at skrive en forretningsplan.

Og i det taget bare ved at skrive mere dagligt.

Flere artikler

sponsorater
Ole Kristiansen

Sponsorater | Offline marketing

Hvad er sponsorater? Ved sponsorater giver en virksomhed penge eller en ydelse til private personer (helst kendte; sportsfolk, skuespillere, o.l.) og organisationer, som kan være

Læs artiklen »
Startup Magazine