Den fuldkomne guide til revolut business - erhvervskonto

Den fuldkomne guide til Revolut Business – Erhvervskonto

Revolut Business er en erhvervskonto tilbudt af banken Revolut, der er en udenlandsk bank. Og flere og flere iværksættere med små og mellemstore virksomheder begynder at bruge banken i stigende grad.

Det er yderst forståeligt, at danskere og udlændinge, der bor i Danmark, og har startet nye virksomheder op, søger udenlands. Heriblandt Revolut Business. Grunden til det er de svære vilkår de har hos de danske banker.

Det er blevet ekstremt svært at få en dansk erhvervskonto. Den danske bankbranche skiftede kurs et par år siden, da Hvidvaskloven blev opdateret. Loven stillede store krav til for eksempel de danske banker, advokater og revisorer. De skulle nemlig holde bedre øje med deres kunder og agere slags dele håndlangere for loven.

Det gjorde, at de danske banker blev sværere at snakke med. Selvom hvis man havde været kunde hos dem i mange år. Man skulle nu komme med mange dokumenter og igennem en lang process med spørgsmål og endnu flere dokumentkrav fra bankerne, før man overhovedet måske fik en erhvervskonto.

Heraf behovet for udenlandske banker, der ikke har de store krav som de danske banker.

Her får du den fuldkomne guide til Revolut Business, så du kan beslutte dig om du vil åbne din egen konto. Sidst i guiden finder du også et link til en ekstra guide, der hjælper dig med ansøgningsprocessen.

Relateret: Udenlandsk erhvervskonto med danske kontonumre

Hvad er Revolut Business?

revolut business forside

Revolut er en udenlandsk neobank, det vil sige en udelukkende internetbank uden fysiske filialer.

Revolut Business er bankens erhvervsafdeling med erhvervskonti.

Banken har officiel adresse i Litauen, men banken er dog fra England og har uofficiel adresse i England, hvor det primært bliver drevet fra.

Kort info

 • Bankens navn: Revolut
 • Erhvervskonto: Revolut Business
 • Hovedsæde: Vilniaus str. 25, 01402, Vilnius, Litauen
 • Operationsadresse: 7 Westferry Circus, Canary Wharf, London, England, E14 4HD.
 • Brugervenlighed: 4/5
  (Hvis man kan engelsk. Det kan være svært, hvis man ikke kan sproget)
 • Sværhedsgrad af etablering af Revolut Business: 3/5
  (Meget nemmere og hurtigere end danske banker, men de kan dog finde på at afvise én, hvis man har lavet en eller flere fejl i ansøgningen)
 • Sikkerhedsgrad: 5/5
 • Bankens supportsystem: 4,5/5
  (Deres supportere er fantastisk gode til at hjælpe, hvis man kan finde dem og kan engelsk)
 • Priser:
  • Oprettelse: Gratis
  • Løbende: Gratis/Betalte abonnementer
   • Banken har en del gebyrer, så den gratis version er ikke helt gratis.
 • Udstedelse af kort: Ja, MasterCard. Mulighed for metalkort.
 • Danske kontonumre: Nej, kun IBAN- og SWIFT-numre.
 • Stiftet: 2015
 • Valutaer: DKK, Euro, Engelsk Pund Sterling, USD og mange flere.

Kan en erhvervskonto fra Revolut bruges som NemKonto?

Grunden til at mange ikke tør etablere en erhvervskonto hos Revolut, er at de er bange for, at de ikke kan bruge erhvervskontoen som deres virksomheders NemKonto. Mange konkurrenter som Wise, der ikke er en bank, men en vekslingsservice, påstår, at man ikke kan bruge Revolut Business som NemKonto.

Det er ikke helt korrekt. Alle erhvervskonti hos banker, der er godkendt af EU og andre lande, der er anerkendt af Danmark og EU, kan blive danske virksomheders NemKonto.

Så du kan sagtens bruge en erhvervskonto hos Revolut som din virksomheds NemKonto, da Revolut er en bank, der er anerkendt og licenceret af et EU-land.

Og det har vi fra Startup Magazine selvfølgelig testet

Processen er bare anderledes og længerevarende, end det er med en dansk bank.

Du kan finde en formular, som du skal udfylde og sende til NemKonto, samt en vejledning her.

Får jeg danske kontonumre med Revolut Business?

Nej, det får du desværre ikke. Bankens overførselssystem kører igennem SWIFT-systemet med IBAN- og SWIFT-numre.

En Revolut Business erhvervskonto giver dig desværre ikke adgang til de eftertragtede danske kontonumre.

Læs her, hvordan du kan få danske kontonumre med en udenlandsk bank i stedet for.

Banken har dog gentagne gange svaret til forespørgsler omkring spørgsmålet, at de arbejder på sagen. Deres svar har dog ikke ændret i mere end 2 år, hvor jeg personligt har spurgt dem samme spørgsmål. Vi må dog håbe, at de snart få fat i de eftertragtede danske kontonumre, da deres krav slet ikke er lige så høje som de danske bankers.

Er det nemt at oprette erhvervskontoen?

Det er rimeligt nemt at oprette en Revolut Business-erhvervskonto. Du skal blot hente bankens app, Revolut Business, og følge vejledningen i app’en.

Du skal dog passe på, at du ikke laver fejl. Der er høj godkendelsesrate, det sker dog ofte at banken afviser ens ansøgning, hvis man har lavet en fejl.

Og en afvisning betyder som regel at man ikke kan ansøge igen i flere måneder, ligesom de danske banker.

revolut business godkendelse
Du får sådan en e-mail, når din ansøgning er blevet godkendt.

Hvor hurtigt kan jeg få Revolut Business?

Hele processen varighed kommer oftest an på ansøgeren. Hvis du er hurtig med at udfylde formularerne og derefter bekræfte din identitet, skaffe de dokumenter, banken kræver fra dig, og eventuelt skaffe endnu flere dokumenter, kan du få en erhvervskonto hos banken indenfor få timer.

Men det kræver også at du skaffer de rette dokumenter og bekræfter din identitet på korrekt vis. Forkerte dokumenter og udløbne personlige legitimationer kan gøre at din process varer uger, hvis ikke måneder. Så sørg for at have de rette dokumenter.

Banken er hurtig til at gå igennem og behandle din ansøgning, så hele processen kan sagtens være så hurtig som en enkelt time eller to.

Relateret: En guide til udenlandske overførsler for danske virksomheder

Er det nemt at bruge Revolut Business?

Selvom ansøgningsprocessen hos Revolut Business sker overvejende på engelsk, er platformen og app’en ikke på dansk. Det kan skabe problemer, hvis man ikke kan engelsk, som er hovedsproget hos banken.

Der kan også opstå en del opstartsproblemer. Det kan for eksempel være svært at finde support inde i systemet. Den del har banken gemt inde i indstillinger. Det kan også være svært at finde rundt i systemet og finde information. Det samme med at lave overførsler, hvis man ikke er vant til at lave SWIFT-overførsler.

Men når man har prøvet systemet igennem og udforsket det lidt, bliver det meget nemmere at bruge systemet som med alle andre systemer.

Det skal siges, at brugervenligheden er rimelig høj, når man er blevet vant til systemet.

revolut erhvervskonto platform

Hvordan kan jeg bruge min erhvervskonto?

Du kan bruge Revolut Business på din computer, Windows eller Mac, en app på mobiltelefon, Android eller Apple, og din tablet.

Når du er i gang med ansøgningsprocessen skal du dog bruge din mobiltelefon i store dele af processen. Så sørg for at hente app’en, lige så snart du kommer i gang med ansøgningen.

Relateret: Driv din virksomhed uden en dansk erhvervskonto

Udenlandsk erhvervskonto med danske kontonumre

startup consulting logo

Revolut Business er en fantastisk erhvervskonto, du kan bruge til din virksomhed. Men den store ulempe ved banken er at den ikke har danske kontonumre.

Banken bruger derimod SWIFT-systemet, der er detinternationale bankoverførselssystem. Det system er mange virksomheder ikke så bekendte med. Og ikke nok med det, så er der mange danske virksomheder, der ikke må eller ikke kan lave udenlandske SWIFT-overførsler. Selvom de virksomheder, de overfører til, er danske.

Derfor skal du helst have en erhvervskonto med danske kontonumre. Og du kan sagtens få danske kontonumre med en udenlandsk erhvervskonto!

Dermed kan du gå udenom de danske bankers hårde og urimelige krav og ende med at få danske kontonumre alligevel.

Kontakt Startup Consulting i dag og kom i gang med din proces med det samme!

Flere artikler

Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER