medstifter

5 gode grunde til at starte en virksomhed med en medstifter

Skal jeg have en medstifter, når jeg skal starte min virksomhed eller ej? Det er et spørgsmål, der går rundt i hovedet på mange iværksættere.

Det kan være nemt at finde en medstifter, der vil starte en virksomhed sammen med dig. Spørg rundt i dit netværk, så finder du sikkert én. Find én i en Facebook-gruppe, som så mange andre.

Men er det virkelig noget, du skal satse på? Du får nok nogle tvivl, når du tænker at finde en medstifter. Hvorfor skal du egentlig dele overskuddet med en anden, ikke?

Der er dog en masse fordele ved at starte en virksomhed med en medstifter. Selv hvis det er dig, der har fået forretningsidéen og føler, at du skal have al kredit.

Her får du fem gode grunde til at du skal starte din virksomhed med en medstifter.

Relateret: Opstart af virksomhed i 10 trin

1. Dobbelt op

Ved at starte med en medstifter fordobles de opgaver, du kan nå i løbet en tidsperiode. Hvis du starter på med to andre, er det tredobbelt. Osv.

At starte en virksomhed er ingen nem og let opgave. Der skal laves mange ting, før man kan starte op. Og når man er startet op, er der også endnu flere opgaver, der skal laves. Med en medstifter sikrer du at opgaverne laves hurtigere. Og dermed hurtigere til at starte op og når virksomheden er startet op, så kan I betjene kunderne hurtigere.

Du får også dobbelt op i hjernekapacititeten og får én at sparre med dagligt og når du skal træffe store beslutninger. Og hvis I har forskellige baggrunde, dækker jeres evner meget mere, end det ville være, hvis det kun var dig alene. I tilføjer dermed også mere værdi til kunderne.

En medstifter kan dermed også dække dine faglige svagheder og dermed kan I komplimentere hinanden på mange måder.

2. Mindre økonomisk risiko

At have en medstifter betyder også, at I er medejere af virksomheden. I deler overskuddet mellem jer, men i den grad også den økonomiske risiko. 

Man tager en stor risiko, når man starter en virksomhed og bliver iværksætter. Det kan være materielle ting, opsparingen og endda ens eget hus. Hvis det skulle gå galt og virksomheden går konkurs, så deler du omkostningerne ved det sammen med din partner.

Relateret: Sådan håndterer du risiko som iværksætter

3. Mere kapital

Ikke nok med at du mindsker risikoen, du får også adgang til mere kapital. Oftest bidrager medstiftere med kapital, når de starter en virksomhed sammen med en anden. Dermed har du flere penge, der investeres i virksomheden, som kan sikre, at du ikke behøver at tage lån i en bank eller familien. Eller kan det sikre, at du netop kan få et lån.

Med flere penge i hånden, kan du starte virksomheden, hvis du manglede de sidste i starten. Hvis du allerede har startet virksomheden, har du flere penge til at investere i virksomheden eller putte i egen lomme (efter skat).

4. Personlig støtte

Når man starter og driver en virksomhed alene, kan man nemt føle sig alene i hele processen. Med en medstifter har du en, du kan snakke med og gøre ting sammen med.

Ensomhed kan være en slem ting, især hvis du er en udadvendt person. Udadvendte personer har brug for socialt samvær hver dag og gerne flere gange om dagen. Selvom man snakker med samarbejdspartnere og kunder hver dag, kan man godt savne det at have nogen ved siden af sig i hverdagsarbejdet.

Med en medstifter har du netop én, du kan snakke med i dagligdagen, og gå igennem de hårde tider sammen med dig. Og ikke mindst én, der kan motivere dig og inspirere dig.

5. Større netværk

Et netværk kan være meget kraftfuld, når man vil udnytte den. Du kan bruge netværket til at markedsføre, sælge dine første produkter, finde samarbejdspartnere, osv.

En partner kan have lige det netværk, som din virksomhed har brug for, hvis du ikke allerede har det. Et netværk, der er fyldt med folk, der gerne vil hjælpe din medstifter og dig, så jeres virksomhed kan trives.

Kender du andre fordele ved at have en medstifter?

Skriv de fordele ved en medstifter, du kender til, nede i kommentarerne.

Har du ikke lyst til at starte med andre, kan du starte en enkeltmandsvirksomhed i stedet for. Læs her hvordan.

Flere artikler

sammen_er_vi_bedst
Tinna Hvalkof

Sammen er vi bedst!

Det er om noget blevet tydeligt, hvor vigtigt vores relationer er for vores velbefindende og ja, vores udvikling. Sammen er vi bedst!

Læs artiklen »
Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER