markedsføre_virksomhed_uden_penge

Sådan markedsfører du din virksomhed uden penge

Du kan sagtens markedsføre din virksomhed og produkt uden penge. Man behøver ikke altid bruge penge for at skabe penge. Allervigtigst er, at du har et produkt, som kunderne vil have. Hvis du har et fantastisk produkt, så burde det ikke være svært at få folk til at købe det.

Men det er også vigtigt, at potentielle kunder kender til dit produkt for at du kan sælge det. Hvis de ikke kender til det, er der ingen købere, uanset om du har verdens bedste produkt. Markedsføring er meget vigtigt, og den gode nyhed for dig er, at du kan gøre det uden penge. Markedsføring er ikke kun at lave tryksager, bruge penge på Facebook-annoncer eller Google. Markedsføring er mange forskellige ting.

Her får du fem forslag til, hvordan du kan markedsføre din virksomhed og produkt uden penge.

Relateret: Offline marketing og Online Marketing

1. Brug nyhedsmedierne

Medierne leder altid efter gode historier at fortælle om. Kan du give dem det? Har du en relevant historie? Eller blot et fantastisk produkt, der har nyhedsværdi? Hvis du har det, så ræk ud til medierne.

Send pressemeddelelser ud til forskellige medier. Prøv dine lokale aviser, radio- og tv-stationer. Ring til journalisterne. Hvis din branche har et fagblad, så prøv det også. Prøv Startup Magazine og hør os ad.

Du kan også få medierne til at teste dit produkt og få omtale den vej.

PR-arbejde er gratis og kræver kun din tid og indsats og kan have en stor effekt på din virksomhed.

Relateret: PR | Offline marketing

2. Influencer marketing

Influencer marketing kan sagtens gøres stort set gratis. Det eneste, du har brug for, er dit produkt. Hvis du har et fysisk produkt, så send dem det. Hvis du har en ydelse, så tilbyd dem den.

Ja, der er mange influencers, der kræver at blive betalt. Ofte dem med flest følgere. Men der er visse, mikro og macro influencers, der gerne tager imod prøveprodukterne. Du behøver ikke nødvendigvis den helt store influencer, du kan i stedet bruge mange af dem med færre følgere. Ikke mindst skal du vælge de rette, der har følgere, som sikkert ville købe dit produkt.

Relateret: Danske influencers: Find det rette match til din virksomheds influencer marketing

3. Skriv dine egne artikler

Blogging er en langsigtet strategi, der nødvendigvis ikke kommer til at virke med det samme. Men i den lange ende, vil det skaffe dig flere kunder. Start med at blogge allerede nu og sørg for at du ikke kommer til at mangle kunder i fremtiden.

Du behøver ikke være en erfaren skribent for at gøre det. De fleste bloggere startede med ingen erfaring i området. Du lærer det lige så stille og roligt.

Ved at blogge, hjælper du også din hjemmeside til at kravle op på søgemaskiner.

Og nu når du er i gang, så prøv guestblogging. Lav artikler, der bliver lagt på andres blogs, og skaf trafik den vej igennem.

Hvis du gør det rigtigt, kan du i sidste ende få mange følgere og dermed også købere.

Relateret: Content marketing | Er det noget, du skal satse på?

4. Brug dit eget netværk

Du kender sikkert flere, end du går og tror. Og du ved sikkert ikke, hvor stor en gennemslagskraft dit netværk kan have, hvis du ikke har benyttet det før.

Spørg dine venner, familiemedlemmer og tidligere medarbejdere, osv., om de har brug for dit produkt. Få dem til at dele dine opslag på sociale medier og følge din virksomhedssider.  

Hvis dit umiddelbare netværk ikke selv kan bruge dit produkt, kommer de sikkert til at sige de videre til deres eget netværk, når de har brug for det.

Mange iværksættere starter med deres eget netværk først også ruller det bare derfra.

Relateret: Netværkstips til iværksætteren

5. Affiliate marketing

Hvis du har et webshop eller andre online produkter, der kan købes i din hjemmeside, så kan affiliate marketing være perfekt for dig. Det koster selvfølgelig noget, men først når du har fået betalende kunder.

Hvis du ikke har pengene til markedsføring, kan affiliate marketing skaffe dig kunderne, så du kan betale for det efter dine kunder har købt hos dig. Du kan potentielt nå ud til mange og få mange kunder på den måde.   

Flere artikler

Startup Magazine

NYHEDSBREV

STARTUP MAGAZINE new logo white

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG
NYT OM NYE ARTIKLER OG PRODUKTER